Epidemia de meningita de la Brasov face victime – un elev de 17 ani a decedat si alti 7 colegi sunt suspecti

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

meningita brasovMeningita nu este o afectiune ce poate fi ignorata. Meningita poate duce la deces si poate fi fatala daca nu este diagnosticata si tratata in mod corespunzator. In Brasov, un elev de 17 ani diagnosticat cu meningita a decedat, si sapte colegi sunt internati de urgenta in Spitalul de boli infectioase, fiind suspecti ca au contactat aceasta boala.

Directia de Sanatate Publica Brasov a inceput o ancheta in acest sens, dupa ce s-a ajuns la decesul tanarului care fusese diagnosticat cu meningita bacteriana. Baiatul se prezentase in spital cu dureri mari de cap si cu febra, si s-a stins din viata dupa doua zile, timp in care medicii au facut eforturi sa il tina in viata.

Elevul liceului Nicolae Rucareanu din Brasov a declansat o intreaga alerta epidemiologica dupa ce, cu o saptamana inainte, participase la un majorat alaturi de mai multi colegi. Starea tinerilor este insa stabila, si se recolteaza probe de laborator pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului crunt de meningita bacteriana. Probele sunt trimise la spitalul Matei Bals din capitala si ancheta este in derulare.

Meningita inca face multe victime anual, in randul copiilor si tinerilor adolescenti. Aceasta afectiune poate fi diagnosticata foarte simplu, cu cateva teste de laborator, simptomatologia incluzand febra foarte mare, dureri de cap si imposibilitatea de a misca gatul, dureri musculare, varsaturi, greata si deficiente ale vederii pe durata scurta de timp.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.