Epidemia de rujeola se extinde! 300 de cazuri noi intr-o singura saptamana!

Epidemia de rujeola se extinde! 300 de cazuri noi intr-o singura saptamana!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Epidemia de rujeolaRujeola este una din bolile copilariei care, la bebelusii foarte mici sau la copiii nevaccinati, poate fi fatala. Rujeola este prezenta in Romania la momentul actual sub forma de epidemie. Aproape 300 de cazuri noi au fost confirmate intr-o singura saptamana, iar numarul imbolnavirilor de la debutul epidemiei a depasit 6400, intr-un singur an.

CNSCBT (Consiliul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile) vede acest fapt ca pe o situatie ingrijoratoare, si anunta inca 26 de decese in mai multe judete ale tarii. Directorul acestei institutii, Adriana Pistol a afirmat ca in ultimul caz de deces, un copil de patru luni din Craiova, se asteapta rezultatele necropsiei. Mama de 16 ani nevaccinata ar fi transmis copilului aceasta nemiloasa boala! Autoritatile inca au in curs o ancheta epidemiologica, si se incearca vaccinarea tuturor celor cu care fata a intrat in contact, cu acordul lor.

Din pacate, Romania isi pierde din ce in ce mai multi bebelusi in defavoarea acestei boli cumplite care afecteaza mai ales copiii sub un an, dar si pe cei nevaccinati, provocand complicatii serioase, ce pot duce chiar la deces. Medicii sfatuiesc parintii sa isi vaccineze pruncii, sa nu se joace cu sanatatea lor. Majoritatea cazurilor apar in comunitati inchise, in care nici nu prea se frecventeaza scoala. In institutiile de invatamant nu prea au fost raportate probleme de acest gen, conform declaratiilor facute de purtatorul de cuvant al Directeii de Sanatate Publica Dolj, Stefan Popescu!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.