Ethan Hawke, despre momentul in care a vizionat un film romanesc

Ethan Hawke, despre momentul in care a vizionat un film romanesc

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Ethan Hawke a declarat in cadrul Festivalului Americand Independent Film Festival ca filmele lui Cristian Mungiu pastreaza arta. In plus, acesta i-a multumit regizorului pentru organizarea festivalului si pentru filme.

Iata ce a declarat celebrul actor: In America, marile afaceri mananca forma de arta a cinematografiei. Oamenilor le place sa vada filme, si poti  face foarte multi bani in urma dorintelor oamenilor de a vedea filme. Aşa ca, oamenii care sunt interesati in a face bani sunt motivati sa creeze lucruri despre care cred ca o sa se vanda si acest lucru are sens. Problema este ca forma artistica este mancata de afacere. Cand vezi munca lui Cristian Mungiu, te uiti si te gandesti ca nu trebuie sa fie un serial de televiziune, nu trebuie sa vanda ceva, nu este ceva care sa fie introdus intre reclame, ci este o oportunitate pentru noi de a vorbi unul cu altul (…). Cand am vazut prima data „4 luni, 3 saptamani si 2 zile” a fost ca si cum am fost stropit cu apa rece. Te trezeste.

Declaratia a fost data de actor dupa sfarsitul difuzarii filmului Before the devil knows you are here. Actorul a tinut sa ii multumeasca regizorului pentru organizarea festivalului si l-a aplaudat alaturi de sala plina de cinema. Actorul a mai spus ca : Ii sunt recunoscator lui Cristian pentru acest festival, pentru ca continua traditia regizorilor de succes care sprijina alti regizori si audienta in a intelege ce este arta, pentru ca altfel am vedea doar lucrurile pe care sunt programati sa le vedem.

De patru ori nominalizat la Premiile Oscar, actorul Ethan Hawke a fost invitatul special al primei editii a American Independent Film Festival, care a avut loc intre 15 – 21 septembrie 2017, la Cinema PRO si Cinemateca Eforie din capitala.

Vezi si:  Festivalul de la Cannes 2023: cele mai asteptate filme de la aceasta a-76-a editie

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.