Europa si Covid-19 – manifestarile si tensiunile sociale cresc

Europa si Covid-19 – manifestarile si tensiunile sociale cresc

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Pe bicicleta sau pe jos, la Ljubiana, capitala micii Slovenii, de aproape 3 luni, in fiecare zi de vineri, mii de cetateni se aduna pentru a denunta coruptia si populismul primului ministru Janez Jansa si a guvernului condus de acesta. Desemnat prim ministru in momentul in care a izbucnit criza sanitara, acest admirator al nationalistului ungur Viktor Orban si a lui Donald Trump, a profitat de coronavirus pentru a inmulti masurile autoritare si insultele impotriva jurnalistilor. Insa, slovenii, determinati sa isi protejeze democratia, au inceput sa iasa in strada.

Si, primul efect al acestei mobilizari a fost demisia ministrului de Interne si faptul ca ministrul Economiei a fost plasat in detentie pentru fapte de coruptie.

Vestele portocalii si populismul in Italia. Fenomenul este inca destul de marginal insa din ce in ce mai ingrijorator. In Italia, din momentul in care s-a permis oamenilor sa iasa din case, un grup de militanti nationalisti pare sa vrea sa profite din plin de actuala criza pentru a-si face auzite revendicarile. Numele lor – vestele portocalii. La sfarsitul lunii mai 2020, la Milano, capitala regiunii cele mai afectate de epidemia cu Covid-19, un fost general, cunoscut pentru pozitiile sale nationaliste, cerea, alaturi de altii 100 de manifestanti caderea guvernului. In numai putin de 30 de orase din nord au avut loc manifestari similare.

Flamenco, victima colaterala a Covid-19. Sectorul cultural din Spania a fost grav afectat de catre consecintele epidemiei cu Covid-19. Dansatorii, comedienii si muzicienii sunt extrem de ingrijorati de faptul ca nu vor reusi sa supravietuiasca acestei crize. Mai ales universul flamenco care depinde de 80% din spectatorii internationali. Masurile sanitare impuse impiedica o reluare a spectacolelor in viitorul apropiat. Viitorul este incert pentru multi dansatori si angajati ai sectorului cultural din Spania si nu numai.

Vezi si:  Curățenie pentru birouri - cum să alegi firma ideală pentru curățenia profesională

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.