Executivul pregateste OUG pentru pilonul II, decizie ce va afecta 7 milioane de romani

Executivul pregateste OUG  pentru pilonul II, decizie ce va afecta 7 milioane de romani

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Majorarile salariale promise ii obliga pe reprezentantii Guvernului sa caute surse noi de bani. Drept urmare, zilele acestea, guvernantii au pus ochii pe fondurile private de pensii, cu alte cuvinte, isi doreste diminuarea, din anul 2018 a contributiei angajatilor catre pilonul II de pensii. Numai putin de 7 milioane de romani care contribuie lunar la acest fond de pensii ar urma sa fie afectati deoarece banii vor merge  la bugetul central, nu vor mai fi dirijati de fondurile private de investitii.

Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta prin care contributia la Pilonul II de pensii va fi redusa cu pana la 5,1% cat este actualmente, la mai putin de jumatate. Insa, deocamdata, aceasta valoare nu este stabilita, se vor mai purta discutii pe aceasta tema deoarece se fac numerose simulari de calcul, actul normativ urmad sa fie adoptat in urmatoarele doua saptamani.

Acest scenariu, prin care Ministerul de Finante ar reduce contributiile spre Pilonul II, dela 5,1% la 2,5% ar afecta puternic interesele contribuabililor conform specialistilor.

Iata ce a declarat Alexandra Smedoiu – director consultanţă fiscalA PwC: „Daca ar fi sa  ne uitam la cei aproape 10 ani de existenta a pilonului de pensii private in Romania, vom vedea că randamentul mediu pe toata aceasta perioada a fost undeva spre 10%, ceea ce inseamna ca a acoperit si a depasit inflatia”.

Ionut Dumitru – presedintele Consiliului Fiscal a dat urmatoarea declaratie: „Cifrele sunt nemiloase. Daca ar fi sa ne uitam la situatia de astazi, Pilonul I este finantat doar doua treimi. O treime sunt bani imprumutati. Din bugetul de stat, in final bani imprumutati. Adica, de fapt, noi ne imprumutam la generatiile viitoare, de la copiii si nepotii nostri, sa platim o pensie care oricum e mizerabila”.

Vezi si:  Cele mai bune ambalaje pentru E-commerce

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.