Facebook dispune de o unealta noua pentru a detecta conturile false

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Chiar si echipat cu un algoritm de inalta performanta, Facebook nu este inca sigur ca va reusi sa castige razboiul impotriva conturilor false.

Vanatoarea conturilor false pe retelele sociale este un veritabil joc de-a soarecele si pisica : in momentul in care un troll este la pamant un altul isi face aparitia. Insa Facebook a dezvaluit de curand faptul ca are o noua unealta in maneca pentru a indentifica intr-un mod mai eficient spammerii, o arma privilegiata si imbunatatita, pe care atacatorii nu o vor putea identifica atat de rapid conform unei firme americane.

Inginerii de la Facebook au pus la punct o unealta de machine learning mai eficienta care a permis deja suprimarea a 6,6 miliarde de conturi false anul trecut. Si aceasta cifra nu include « milioanele » suplimentare de « tentative » de creare de conturi false care sunt blocate zilnic conform data science manager de la Facebook, Bochra Gharbaoui.

Motivul recentului succes al platformei in acest razboi cu conturile false reprezinta o tehnologie cunoscuta sub numele de Deep Entity Classification (DEP). Numele reflecta complexitatea acestei unelte care profita de machine learning pentru a analiza nu doar conturile active de Facebook dar si comportamentul fiecarui profil individual si intreactiunea acestuia cu restul comunitatii.

Unealta ia in considerare deep features. Inginerii de la Facebook se refera la deep features al fiecarui cont in parte care sunt modele comportamentale ale profilelor, mai degraba decat caracteristici directe ale unui cont. Cu alte cuvinte, in loc sa te multumesti cu inregistrarea unor detalii precum data crearii unui cont sau numarul de cereri de prietenie trimise, DEP examineaza in egala masura toate proprietatile profilului, grup sau pagini cu care un utilizator a intrat in contact.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.