Festivalul de la Cannes 2023: cele mai asteptate filme de la aceasta a-76-a editie

Festivalul de la Cannes 2023: cele mai asteptate filme de la aceasta a-76-a editie

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Timp de 15 zile, are loc la Cannes vibranta masa anuala a cinematografiei franceze si internationale. Cineasti din intreaga lume si-au selectat operele pentru a fi prezentate festivalierilor. Fie in competitie, fie in proiectii speciale, iata cele mai promitatoare filme ale acestei a 76-a editii a Festivalului de la Cannes.

Intre 16 si 27 mai 2023, lumea celei de-a 7-a arte se va reuni in sudul Frantei. La Cannes si pe mitica sa Croisette vor defila cineasti, actori si producatori de renume care isi vor apara filmele in fata unui juriu de exceptie.

Cea de-a 76-a editie a Festivalului de Film de la Cannes are, de asemenea, un numar record de femei in competitie, cu un total de 6 filme realizate de regizoare selectate in competitia oficiala, in afara competitiei si in categoria “Un certain regard”.

Iata cateva dintre cele mai promitatoare lucrari prezentate de-a lungul acestui festival anual de film.

The Newboy”, de Warwick Thorton

Cate Blanchett interpreteaza rolul unei calugarite care ia sub aripa sa un tanar orfan aborigen in Australia anilor 1940, cand rasismul si violenta institutionalizata impotriva populatiilor indigene ale tarii sunt inca ceva obisnuit. Actrita australiano-americana este si coproducatoare a filmului prezentat la categoria Un Certain Regard.

“Asteroid City”, de Wes Anderson

Cel mai recent film al lui Wes Anderson are o distributie hollywoodiana XXL cu, printre altii, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Tilda Swinto, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Maya Hawke, Steve Carell, Margot Robbie…

Vezi si:  Ethan Hawke si Joaquin Phoenix sunt invitatii de onoare din cadrul American Independent Film Festival

Regizorul apreciat pentru fotografia recognoscibila si simtul estetic ascutit revine intr-o noua aventura traznita in orasul desertic Asteroid City, care se inchina unui meteorit cazut acolo cu mii de ani in urma.

“The Book of Solutions”, de Michel Gondry

Cel mai recent film al lui Michel Gondry promite sa fie absurd. Cineastul, artistul video si muzicianul spune povestea indoielilor si ratacirilor lui Marc, un regizor ratacit interpretat de Pierre Niney, care organizeaza un fel de tabara in Cévennes, in casa matusii sale, impreuna cu echipa sa. El isi propune sa scrie o anumita Carte a solutiilor, un ghid de sfaturi practice pe care il vede ca pe instrumentul suprem care ar putea rezolva toate problemele sale.

“Tinerete (Primavara)”, de Wang Bing

Acest documentar de 3 ore realizat de criticul si neobositul regizor chinez Wang Bing spune povestea vietii de zi cu zi a tinerilor locuitori din Zhili, un orasel de langa Shanghai, dedicat in intregime productiei textile. O fereastra spre realitatea unei industrii poluante si spre exploatarea populatiilor precare in detrimentul sanatatii lor, prin intermediul relatiilor si al iubirilor unor muncitori cu vise mari.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.