Filmul “Colectiv” a fost lansat in SUA si Marea Britanie

Filmul “Colectiv” a fost lansat in SUA si Marea Britanie

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Filmul “Colectiv” a fost lansat in SUA si Marea BritanieFilmul “Colectiv” in regia lui Alexander Nanau este propunerea Romaniei pentru o nominalizare la sectiunea “cel mai bun lungmetraj international” a premiilor Oscar. Acesta a intrat in cursul zilei de vineri, 20 noiembrie in cinematografele si platformele VOD din SUA, Canada, Marea Britanie si Irlanda.

Vezi pe acest site mai multe informatii despre schimbarile care au loc in prezent in lumea culturala.

   Descopera mai multe despre aceasta propunere a noastra

Este pentru prima data cand un documentar este propunerea Romaniei in competitia pentru premiile Academiei Americane de Film.

Critica de film dar si presa au apreciat filmul si au spus ca este unul dintre cele mai bune si cele mai relevante filme documentare ale momentului. The Guardian, The Times, Daily Mail, New York Times, Los Angeles Times, Washington Post, Chicago Tribune, IndieWire, Variety, Hollywood Report, Sight and Sound au refacut traseul evenimentelor de dupa incediul din clubul Colectiv exact asa cum au fost redate de film.

“Unele documentare asigura ca lumea este un loc mai bun atunci cand se termina, inegalitatea fiind astfel expusa; altele insista ca lumea ar putea fi mai buna. “Colectiv” nu ofera astfel de remedii paliative. In schimb, schiteaza un exemplu utopic onest, emotional, oarecum demodat, despre ceea ce este nevoie pentru a face lumea mai buna sau macar mai putin ingrozitoare”, potrivit New York Times.

“Daca “Moartea Domnului Lazarescu” a fost o drama care s-a desfasurat cu un realism de neclintit, atunci “Colectiv” este un documentar marcat de sentimentul de urgenta al unui thriller, in care competentele dubioase ale managerilor de spitale si specificul protocoalelor de transplant pulmonar devin intr-un fel la fel de captivante ca orice secventa de urmarire dintr-un thriller” au mentionat cei de la Los Angeles Times.

Vezi si:  Spectacolul “Gala” al coregrafului francez de Jérôme Bel, la Teatrul Odeon

“Este o mare implinire pentru noi ca jurnalisti din toata lumea vad in “Colectiv” ceea ce este de fapt. Un film despre nevoia si curajul avertizorilor de integritate si a jurnalismului de investigatie, de a expune fapte sistemice de coruptie din partea guvernului, un film care ne arata de faptcat de mult avem nevoie de presa pentru a fi cu adevarat o democratie functionala. Fara investigatiile acestor jurnalisti, nu doar din Romania, ci de peste tot, lumea ar fi un loc mult mai periculos”, a declarat in final Alexander Nanau.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.