Fosta fabrica Poiana din Brasov scoasa la vanzare pentru 2 milioane de euro

Fosta fabrica Poiana din Brasov scoasa la vanzare pentru 2 milioane de euro

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Mondelez Romania, fosta Kraft Food, totodata unul din cei mai mari jucatori de pe piata dulciurilor intentioneaza sa vanda fosta fabrica Poiana din Brasov, cu minim 2 milioane de euro, fara TVA.

La inceputul lunii august s-a intrunit Adunarea Generala a Actionarilor a uneia din cele mari companii de dulciuri din Romania pentru aprobarea vanzarii cladirii vechii fabrici Poiana din Brasov in schimbul sumei de 2 milioane de euro, in conformitate cu anuntul publicat in Monitorul Oficial.

Fabrica nu mai functioneaza inca din anul 2009, activul fiind compus din cladiri si un teren cu o suprafata de aproximativ 13.000 metri patrati. Aceasta decizie de a renunta la fabrica din Poiana vine dupa ce Mondelez a vandut, in urma cu aproape trei ani fabrica de drajeuri situata pe strada Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti spre Lidl. Acest retailer a platit pentru achizitia terenului de aproximativ 9866 de metri patrati, fosta locatie a fabricii Cibo peste 2100 de milioane de euro, la un pret de 220 de euro pe metru patrat.

Mondelez, fosta Kraft Foods, si-a facut aparitia pe piata din Romania spre inceputul anilor ’90 si a cumparat compania Poiana – Produse Zaharoase din Brasov dar si cele doua fabrici ale acesteia. Ulterior, compania a ales mai initial sa renunte la fabrica de pe strada Alexandru Ioan Cuza din Brasov, care a ajuns in cele din urma ca multe fabrici de pe plan local, proiect imobiliar, Lidl anuntand ulterior deschiderea unui magazin si vanzarea unei parti din teren spre un dezvoltator care va construi un hotel.

Vezi si:  Ce ar trebui sa contina un program de contabilitate bun?

In 2009, compania anunta faptul ca va inchide fabrica Poiana si ca urmeaza sa transfere liniile de productie in alta tara, in Bulgaria si spre Rap Confectionery, un producator de dulciuri din Brasov care realizeaza pentru Mondelez mai multe produse.

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.