Frigul arctic a dublat pretul gazelor in UK. Intreaga Europa va fi afectata

Frigul arctic a dublat pretul gazelor in UK. Intreaga Europa va fi afectata

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Se pare ca Europa nu va scapa prea curand de frig si intemperii. Partea de nord a continentului urmeaza sa fie lovita de un al doilea val de frig arctic care va persista pana la jumatatea lunii martie. Ceea ce este mai ingrijorator – prelungirea iernii va duce la preturi si mai mari ale energiei.

 

In asteptarea celui de-al doilea val polar preturile au crescut. Acest val polar va mentine temperaturile din partea de nord a Europei la un nivel extrem de scazut, anormal pentru aceasta perioada. Spre exemplu, in UK preturile gazelor s-au dublat in aceasta saptamana, prezentand cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani din cauza ninsorilor abundente care au paralizat traficul si au perturbat in egala masura si traficul aerian.

Acest front arctic din Europa va impiedica aerul mai cald sa inainteze spre partea de nord a continentului cel putin pana la jumatatea lunii martie dupa parerea lui Jason Nicholls, meteorolog sef la Accuweather. De altfel, cele sase prognoze meteo consultate de specialist au aratat faptul ca prima jumatate a lunii martie va fi mult mai rece decat in mod normal iar frigul se va resimti in special in Marea Britanie, regiunea baltica si Scandinavia. Vremea rece se va mentine pana in aprilie conform estimarilor.

In aceste conditii, preturile gazelor si energiei electrice ”urmeaza sa fie expuse unei volatilitati mari, in conjunctie cu valul de frig care se va intinde spre nordul Europei si in parti din Europa Centrala”, au atras atentia meteorologii britanici. Specialistii ne atrag atentia asupra faptului ca luna februarie a fost una din cele mai reci din ultimii ani, fapt ce i-a determinat pe unii traderi sa foloseasca gaze din depozitele europene in cel mai rapid ritm din ultimul deceniu. Daca frigul va continua, refacerea rezervelor de gaze pentru iarna viitoare ar putea fi intarziata cu mult.

Vezi si:  Antreprenoriatul pare ceva sexy (dacă te uiți din exterior)

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.