Germania, Regatul-Unit…mai multe tari fac apel la conationali sa paraseasca Ucraina de urgenta

Germania, Regatul-Unit…mai multe tari fac apel la conationali sa paraseasca Ucraina de urgenta

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

In timp ce Statele Unite ale Americii au anuntat vineri ca o invazie rusa in Ucraina ar putea interveni inainte de incheierea Jocurilor Olimpice de la Beijing, mai multe tari europene isi invita conationalii sa paraseasca Ucraina…

Japonia, Belgia…

Astfel, Statele Unite ale Americii au ordonat de altfel plecarea esentialului din cadrul personalului din Ambasada americana la Kiev si si-au invitat conationalii sa paraseasca aceasta tara din Estul Europei cat mai repede cu putinta. Joe Biden ii invita sa plece imediat din Ucraina inainte ca situatia sa se complice.

O astfel de cerere a fost formulata in egala masura de catre Regatul Unit dar si de Anglia. Un exemplu urmat de Olanda, Italia si Norvegia. Ministrul Belgian al Afacerilor Externe a spus ca le recomanda conationalilor sai belgieni care se afla actualmente in Ucraina si a caror prezenta nu este absolut necesara sa paraseasca tara. Un mesaj reluat si de catre ministerul din Luxemburg.

Un apel nereluat de catre Franta

In afara Europei, Australia, Japonia, Israel au cerut in egala masura conationalilor sa paraseasca Ucraina de urgenta. Canada, spre exemplu, si-a inchis temporar ambasada la Kiev. Insa, Franta, nu a apelat inca la un astfel de demers. Ministrul francez al Afacerilor Externe se multumeste pentru moment sa le ceara francezilor sa nu calatoreasca in tara. In ceea ce priveste francezii deja prezenti in Ucraina, autoritatile dau asigurari ca Franta are mijloacele necesare pentru a asigura securitatea acestora daca situatia se degradeaza de la o zi la alta.

Sambata, CIA a transmis ca Rusia ar putea invada Ucraina miercuri. Drept urmare, acet atac ar putea avea loc in doar cateva zile. Presedintii Joe Biden si Putin au discutat la telefon si Casa Alba a transmis ca, din pacate, nu exista nicio schimabre fundamentala in dinamica ultimelor luni.

Vezi si:  Turismul de masa si incalzirea globala pun in pericol 25 de monumente

Sursa: https://fr.news.yahoo.com/allemagne-royaume-uni-plusieurs-pays-230034810.html

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.