Guvernul introduce contracte de teleworking pentru cei care lucreaza online de acasa

Guvernul introduce contracte de teleworking pentru cei care lucreaza online de acasa

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

teleworkingExecutivul lucreaza la un proiect prin intermediul caruia patronii vor avea posibilitatea de a-si lasa angajatii sa lucreze si intr-un alt loc, nu doar la birou.

Guvernul pregateste un proiect menit sa reglementeze tele-munca, adica munca desfasurata in alta parte decat la birou, online. Astfel, se are in vedere introducerea unor contracte de munca noi, de tip teleworking.

Acest tip de proiect este in discutie inca din anul 2015, acest stil de munca fiind deja acceptat in mai multe companii de la noi din tara, unde angajatorilor li se permite sa isi faca treaba oriunde isi doresc, la o cafenea sau la ei acasa.

Insa, telemunca implica o serie de riscuri atat pentru angajator cat si pentru angajat. Pe de o parte, angajatii ar putea trage chiulul, sa profite de faptul ca nu sunt vazuti de sef. Sau chiar din contra, seful si-ar putea controla angajatii zi si noapte, sa le dea prea mult de lucru.

Tele-munca urmeaza sa fie definita drept o forma de organizare a muncii in cadrul careia o activitate care ar putea fi efectuata in cadrul unui loc de munca organizat de un angajator este efectuata de catre angajat de la distanta, in mod regulat si voluntar, folosindu-se de un computer si de conexiunea la Internet in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau a unui act aditional.

Activitatea de teleworking se va desfasura cel putin o luna pe zi iar angajatorul are dreptul sa isi verifice tele-salariatul oricand.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.