Hartuire scolara – semnele care ar trebui sa ii alerteze pe parinti

Hartuire scolara – semnele care ar trebui sa ii alerteze pe parinti

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Foarte putini parinti ajung sa isi dea seama de neputinta sau de starea de rau a unui copil care este hartuit la scoala. Si totusi, unele semne ar trebui sa fie mai mult decat revelatoare. Deci cum ar trebui sa iti dai seama daca un copil este hartuit la scoala?

Care sunt diferitele tipuri de hartuire scolara? Aici pot intra mai multe cazuri- hartuire fizica- lovituri, rani, violenta psihica- bataie de joc, amenintari, cuvinte care ranesc sau gesturi ofensatoare sau chiar si sexuala.

In orice caz, parintii ar trebui sa fie atenti la orice schimbare de comportament, fara sa dramatizeze, dar fara sa minimalizeze in acelasi timp faptele. In orice caz, este foarte important sa vorbesti cu aceasta si sa il incurajezi sa ti se confeseze. Iata care sunt reperele acre ar trebui sa te puna pe ganduri.

Copilul nu mai vrea sa mearga la scoala. Hartuirea scolara are consecinte directe asupra comportamentului copilului din viata de zi cu zi. Un copil care nu mai vrea deci sa mearga la scoala din senin este un semn care ar trebui sa te puna pe ganduri.

Copilul este epuizat si are anumite probleme. Teama sa de a merge in clasa si a de infrunta din nou copiii care il maltrateaza se poate transforma in angoasa, dureri de stomac, plansete, enurezie, etc. Este mereu cu ochii in patru, fiind foarte vigilent la ce se intampla in jur si acest lucru il poate epuiza. Poate sa aiba de asemenea cosmaruri.

Vezi si:  La 58 de ani este eleva in clasa a III-a

Copilul este izolat. Un copil hartuit este singur in fata hartuitorilor sai. Are tendinta sa se joace singur, sa stea singur, retras si sa nu vorbeasca cu cei din jur.

De asemenea, un copil hartuit se poate confrunta si cu un esec scolar si este foarte perturbat de tot ce se intampla in jurul sau, fiind din ce in ce mai greu sa se concentreze asupra scolii.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.