Hey Mercedes, asistenta vocala urca o treapta mai sus datorita ChatGPT

Hey Mercedes, asistenta vocala urca o treapta mai sus datorita ChatGPT

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Mercedez-Benz lanseaza un program de testare pentru a integra inteligenta artificiala ChatGPT in sistemul sau de comanda vocala “Hey Mercedes”.

MBUX, asistenta vocala de inalta performanta

Programul de asistenta vocala Mercedez-Benz User Experience (MBUX) utilizeaza o tehnologie avansata de recunoastere vocala pentru a intelege solicitarile utilizatorilor sai. Introdus pentru prima data in 2018, MBUX a fost integrat treptat in vehiculele marcii germane, de la Clasa A, la Clasa C, Clasa E, Clasa S si anumite modele SUV, precum GLC si GLE. De atunci, Mercedes-Benz a continuat sa dezvolte sistemul MBUX prin actualizari periodice pentru a oferi o experienta a clientilor din ce in ce mai buna. De data aceasta, marca a ales modelul lingvistic dezvoltat de OpenAI, ChatGPT, pentru a-si optimiza programul.

Pentru a activa asistentul MBUX, tot ce trebuie sa faceti este sa spuneti “Hey Mercedes” si comanda vocala va fi activata, la fel ca la Apple si Google, de exemplu. In timp ce utilizatorul poate deja sa modifice temperatura din interiorul vehiculului cu o simpla fraza de genul “Mi-e frig”, precum si informatii despre vreme sau trafic, Mercedes vrea sa duca experienta utilizatorului si mai departe.

ChatGPT depaseste limitele asistentului vocal al marcii

Cu ChatGPT, controlul vocal Mercedes va deveni si mai puternic. Chatbotul ar putea permite schimburi fluide intre vehicul si soferul sau, datorita intelegerii avansate a limbajului AI si a diversitatii subiectelor pe care le poate aborda. Utilizatorul va putea obtine informatii mult mai detaliate, de exemplu, despre o destinatie sau despre retete de gatit in drum spre supermarket. In orice caz, cu acest sistem 100% asistat vocal, soferul va putea cu siguranta sa isi pastreze mainile pe volan si ochii pe drum.

Vezi si:  Kinesiologie, pentru a dialoga cu corpul tau

Pentru aceasta integrare, Mercedes-Benz a pus la punct un program beta in Statele Unite. Programul, care a inceput vinerea trecuta, a fost integrat in peste 900.000 de vehicule echipate cu sistemul MBUX, pentru o perioada de 3 luni. Constructorul german a precizat ca datele schimbate intre utilizatori si asistentul vocal vor fi stocate in mod anonim in cloud-ul marcii.

La sfarsitul trimestrului de testare, utilizatorii vor fi rugati sa trimita feedback-ul lor catre marca, astfel incat asistentul vocal sa poata fi optimizat si asistenta sa poata fi extinsa la un numar mai mare de vehicule si pe alte piete.

Sursa: https://journalduluxe.fr/fr/lifestyle/assistant-vocal-ia-mercedes-benz

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.