Hotelierii de pe litoralul romanesc au o idee cel putin inedita pentru sezonul urmator

Hotelierii de pe litoralul romanesc au o idee cel putin  inedita pentru sezonul urmator

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Isi doresc personal asiatic, deoarece  furnizeaza o forta de munca mai ieftina, precizand ca: “Nu putem face fata salariilor din Uniunea Europeana”.

 

Dar din cauza faptului ca se confrunta cu o criza de personal, isi doresc in acelasi timp si infiintarea unei agentii care sa se ocupe cu aducerea fortei de munca din strainatate, din Asia in special. In contextul in care din ce in ce mai multi romani aleg si ei sa mearga sa lucreze in strainatate.

 

Pentru asta, hotelierii sunt dispusi sa le ofere asiaticilor cursuri intensive de limba romana. Si pentru problemele legate de persionalul calificat in turism pentru anul viitor, sunt din ce in ce mai mari, iata ce a declarat luni, Prim-vicepresedintele FPTR si presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala:

« In privinta personalului calificat, probabil ca la anul vom avea probleme si mai mari decat am avut anul acesta. Am propus domnului ministru infiintarea unei agentii guvernamentale care sa se ocupe de aducerea fortei de munca din afara, asa cum noi am exportat, exportam sau avem patru milioane de romani afara, probabil sunt zone in lume, si ma refer la Asia, unde multi îsi doresc sa vina sa lucreze in Romania, unde salariile pe care le oferim noi sunt mai mari decat au ei acolo”.

De asemenea, prim-vicepresedintele este de parere ca: « fiecare agent economic poate si cred ca isi permite sa faca un curs intensiv de limba romana. Depinde ce lucreaza, daca lucrează in bucatarie, nu ii trebuie prea mult limba romana, daca lucreaza ca ospatar sau debarasator vor fi noţiuni de baza pe care eu cred că in doua, trei luni de zile le invata, iar aceasta intra pe cheltuiala agentului economic ». Europa nu este deci dorita pe piata de munca din turism, deoarece are forta de munca mult prea scumpa fata de Asia.

Vezi si:  Ingrijitori din Romania in Italia

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.