In ciuda esecurilor din domeniul 5G, Huawei continua sa investeasca in Franta si in Europa

In ciuda esecurilor din domeniul 5G, Huawei continua sa investeasca in Franta si in Europa

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Grupul chinez deschide cel de-al saselea centrul de cercetari si de dezvotare, cu sediul la Paris.

Cladirea este una din cele mai luxoase din Paris, situata in cartierul ambasadelor si al ministerelor, adica pe strada Grenelle din Paris. O suprafata de peste 700 de metri patrati pe care Huawei a pus ochii si in care vrea sa isi instaleze sediul cu numarul 6 al R&D in Franta, consacrat cercetarii fundamentale in matematici.

Locul ales este unul cat se poate de emblematic. Gigantul din Shenzhen isi pune de obicei valizele in locuri in care pe vremuri erau ministere. Numai putin de 30 de cercetatori vor fi adusi aici.

Determinat sa atraga cele mai bine formate creiere, gigantul in telecomunicatii a incredintat conducerea comietului stiintific al acestui centru lui Pierre Louis Lions, laureat al medaliei Fields in 1994. La toate aceasta se adauga punerea la dispozitie intregului echipament informatic necesar pentru a efectua cercetarile si munca, facilitate pentru a putea atrage cei mai buni experti din Franta si nu numai. Totul este special conceput pentru a atrage cei mai buni matematicieni francezi. Si, de ce sa nu recruteze elita din domeniul cercetarilor cand isi permite acest lucru din punct de vedere financiar?

Aceasta operatiune ii poate surprinde pe unii. Grupul de telecomunicatii care a fost la un moment dat eclus din Hexagon, de pe cea mai mare piata din domeniul 5G mai exact, noua generatie de telefonie mobila ar fi putut fi zdrobita. Insa, in ciuda numeroaselor esecuri intampinate, mastodontul chinez, care numara deja un milion de salariati in Franta isi continua investitiile in Hexagon in speranta ca va reusi sa obtina profit si aici. Interesul economic este principalul motiv pentru care orasul a fost ales de Huawei.

Vezi si:  Cinci zvonuri despre tigara electronica care s-au dovedit a fi false

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.