Inca 100 de cazuri noi de rujeola

Inca 100 de cazuri noi de rujeola

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

In ultima saptamana s-au inregistrat inca 100 de cazuri noi de rujeola cele mai multe, respectiv 20, inregistrandu-se in Mures. Epidemia de rujeola a afectat aproape toate judetele de la noi din tara, cu exceptia unuia. Alte patru judete de la noi din tara au avut in jur de 10 cazuri confirmate de rujeola prin analizele de laborator insa vestea buna este ca nu s-a mai inregistrat nici un deces. De la debutul epidemiei numarul total de cazuri inregistrate depaseste 9800.

94 de cazuri de rujeola au fost confirmate doar saptamana trecuta. Douazeci dintre cazurile noi de rujeola s-au inregistrat in judetul Mureş, 19 in Brasov, 16 in Ialomita, 14 in Neamt iar 13 in Calarasi. S-au mai inregistrat cinci imbolnaviri cu rujeola in Bucuresti si cate un caz in Harghita si Ilfov.

Conform CNSCBT, in ultima saptamana nu s-a inregistrat niciun deces din cauza rujeolei, numarul acestora urcand la 35 de la debutul epidemiei, in urma cu un an. Cele mai multe decese, respectiv noua, s-au inregistrat in judetul Timis unde sunt, de altfel, si cele mai multe cazuri confirmate, numai putin de 1.228. S-au mai inregistrat sapte decese si in Dolj, sase in Arad, trei in Caras-Severin si cate unul in Bihor, Brasov, Cluj, Calarasi, Neamt, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucureşti.

Cazuri de rujeola s-au inregistrat in 41 de judete de la noi din tara, Tulcea fiind singurul judet fara niciun caz. Peste o mie de cazuri s-au mai inregistrat in judetele Arad si Caras-Severin.

Vezi si:  Alte 900 de doze de imunoglobina urmeaza sa fie livrate in spitalele din Romania

Rujeola (pojarul) reprezinta o boala infectioasa care adeseori duce la complicatii. Din patru pacienti care fac rujeola, unul are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeola boala este fatala. Vaccinul impotriva rujeolei (pojarului) protejeaza copiii impotriva acestei boli. In Romania, 9 din 10 parinti isi vaccineaza copiii impotriva rujeolei.

 

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.