Ingrijitori din Romania in Italia

Ingrijitori din Romania in Italia

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Mariana Turcu este una dintre multele femei din Romania care lucreaza ca ingrijitoare in Italia. Tara are mare nevoie de ajutorul ei pentru a sprijini populatia in varsta. Dar asta presupune multe sacrificii pentru Mariana si familia ei.
’’Sunt foarte mandra de munca pe care o fac,’’ spunea Mariana pasionata, la telefon. ’’Imi place munca mea. Poate pentru ca parintii mei nu mai traiesc, au murit de tineri.’’
Mariana are 53 de ani si este din Romania dar de 10 ani lucreaza in Italia ca ingrijitoare. In Romania a lucrat intr-o fabrica dar salariul ei nu a fost de ajuns pentru a intretine familia. Ea s-a mutat in Italia pentru un loc de munca temporar dar nu s-a mai intors.
Momentan are grija de un cuplu batran in Le Marche. Este un loc de munca bun, cu contract dar se simte izolata. Iar Mariana este doar una dintre multe femei care au parasit tara si de multe ori si familia, pentru a lucra in Italia.
Italia este o destinarie importanta pentru emigrantii romani. In 2015 peste 880.000 persoane au fost angajatie ca muncitori casnici in Italia din care 20.5% au fost din Romania.
Mariana a spus ca era norocoasa, mereu avea contract si era tratata bine. Sotul si fiul sau de 17 ani a ramas in Romania, vorbesc de multe ori si barbatii au nevoie de ajutorul ei financiar, dar este foarte greu pentru toti.
Multe femei care se intorc din Italia sunt diagnosticate cu depresie. Cu simptome de tristete rezistenta, alienare, oboseala si insomnie. Aceasta afectiune a primit numele ’’Sindromul Italian.’’ Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca au avut o relatie intensa cu batrani de care au avut grija si au murit si pentru ca sunt acuzate ca sunt mame rele pentru ca si-au parasit familia.
La fel de afectata este si familia parasita. De obicei sotul trebuie sa preia locul femeii in familie iar asta poate duce la conflicte. Sunt si situatii in care barbatul nu accepta sa depinda financiar de femeie sau refuza sa preia locul femei in familie.
Distanta nu distruge doar dragostea dintr-o relatie, poate distruge toata relatia femeii cu familia.

Vezi si:  Produse Funerare Ieftine

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.