Inteligenta artificiala ar putea detecta maladia Alhzeimer

Inteligenta artificiala ar putea detecta maladia Alhzeimer

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Veste buna pentru acest inceput de an. Inteligenta artificiala ar putea schimba radical viata persoanelor care sufera de maladia Alzheimer asta deoarece ar putea detecta boala inaintea doctorilor. Si asta cu sase ani inainte.

Una din marile dificultati ale acestei boli este data de faptul ca pana cand medicii sa poata pune un diagnostic definitiv au murit prea multi neuroni iar acest lucru face ca boala sa fie ireversibila. In acest sens, a fost realizat un studiu in cadrul Universitatii California din San Francisco reiesind faptul ca inteligenta artificiala ar fi capabila sa detecteze aceasta maladie cu sase ani inainte ca un medic sa puna diagnosticul. Echipa de medici care au efectuat acest studiu au “hranit” inteligenta artificiala cu mai multe radiografii ale creierului pacientilor, sistemul dobandind astfel abilitatea de a detecta maladia Alzheimer.

Aceasta abilitate de a diagnostica maladia Alzheimer le-ar putea oferi medicilor timpul necesar pentru a incepe tratarea acestei boli degenerative. Cercetatorii au inceput prin a monitoriza nivelurile de glucoza din creier deoarece glucoza reprezinta sursa primara de energie pentru celule. Odata ce acestea se imbolnavesc, glucoza nu mai este folosita. Insa, aceste schimbari sunt subtile si din ce in ce mai greu de detectat de oameni.

Doar inteligenta artificiala ar fi in masura sa detecteze toate aceste schimbari. Medicii au antrenat algoritmul cu radiografii de la pacientii diagnosticati cu aceasta maladie dupa care algoritmul a inceput, incetul cu incetul, sa identifice in mod corect pacienti care sufera de Alzheimer. Rata de succes a crescut abia la al doilea test la 98%.

Vezi si:  CES 2020 – Lenovo lanseaza ThinkPad X1 Carbon si X1 Yoga

Aceste rezultate sunt impresionante mai ales ca algoritmul este capabil sa spuna mult mai devreme ca o persoana poate suferi de aceatsa boala, cu mult timp inaintea medicilor. Inca nu este gata pentru utilizarea in clinici dar, odata ce va fi, va ajuta fara indoiala medicii sa trateteze mult mai devreme pacientii.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.