Investirea in ambulante este blocata de conflictele politice

Investirea in ambulante este blocata de conflictele politice

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

invetitii ambulanteDin pacate, in Romania lucrurile nu decurg chiar intr-o ordine si o armonie perfecta. De cele mai multe ori, unele achizitii se leaga de decizii, de hotarari, de proceduri care par fara sfarsit si mai ales, fara sens. In conditiile in care ambulantele sunt atat de necesare intr-o societate moderna, in Romania lucrurile nu stau la fel de bine ca in alte tari. Exista o criza acuta de ambulante, de masini salvatoare de vieti, si ar mai fi nevoie de inca 4200 de bucati pentru a transporta bolnavii la spital.

Insa lucrurile nu sunt atat de simple precum par, si de cele mai multe ori este nevoie de interventii serioase pentru ca totul sa se desfasoare asa cum ar trebui. Ministrul Sanatatii nu se poate pune de acord cu seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, si de aici apar problemele. De aici si tot mai multe stiri cu ambulante care iau foc din senin sau raman in strada cu pacientii suferinzi.

Unele ambulante sunt foarte vechi, au chiar 20 de ani vechime, si mai bine de 400000 de kilometri la bord. Ori un astfel de autovehicul nu mai poate face fata cerintelor din ziua de azi. Toate ambulantele vechi trebuie inlocuite de unele noi. 4200 de bucati sunt necesare, insa se pare ca nu se poate ajunge la un consens cine sa organizeze situatia.

Secretarul de stat, Raed Arafat nu considera benefica organizarea unei licitatii la acest moment, iar Ministrul Sanatatii asteapta sa se ajunga la un acord in acest sens. In ultimii trei ani, in urma unor astfel de licitatii, s-au cumparat echipamente de salvare si cautare de 90 de milioane de euro.

Vezi si:  Cateva lucruri pe care le poti face acasa atunci cand esti bolnav

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.