Israel – victoria cu numarul 4 la Eurovision

Israel – victoria cu numarul 4 la Eurovision

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Datorita lui Netta Barzilai, Israel se poate mandri cu faptul ca a avut parte de numai putin de 4 victorii in cadrul concursului Eurovision, de la prima participare din 1973. Tanara cantareata cu o voce si cu o prezenta scenica remarcabile si-a castigat biletul spre finala Eurovision in februarie 2018.

Netta s-a nascut pe data de 22 ianuarie 1993 la Hod-HaSharon, nu departe de Tel-Aviv unde locuieste acum. In timpul copilariei a locuit impreuna cu familia sa o perioada in Nigeria dupa care s-a reintors in Israel. Si-a facut serviciul militar obligatoriu in marina israeliana.

Netta este o tanara extrem de ambitioasa. La 25 de ani se bucura deja de succes in tara sa natala. S-a facut in special cunoscuta pentru folosirea unui vocal looper care a insotit-o si in timpul prestatiei de la Eurovision. Care sunt ceilalti interpreti din Israel care au reusit sa obtina o victorie la Eurovision?

Primul premiu obtinut de Israel la Eurovision a fost in anul 1978 cu melodia A-Ba-Ni-Bi, interpretata de Izhar Cohen si The Alphabeta. Desfasurarea si rezultatul concursului a pus numeroase probleme in mai multe tari. Numerosi au fost cei care au dat reclame in timpul prestatiei interpretului din Israel. Mai apoi, cand victoria a devenit evidenta, cu totii au incheiat prematur retransmisia.

A doua victorie avea loc in anul 1979 cu melodia Hallelujah interpretata de Gali Atari si de Milk and Honey. Hallelujah s-a bucurat mai apoi de un imens succes comercial atat in Europa cat si in restul lumii.

A treia victorie s-a produs in 1998 odata cu melodia Diva interpretata de Dana International, deja extrem de cunoscuta in tara sa natala. In realitate, Dana International, nascuta barbat, a facut o operatie de schimbare a sexului in 1993.

Vezi si:  Scriitorul irlandez Paul Lynch castiga Premiul British Booker Prize 2023

De la instaurarea semi-finalelor, Israel a participat la 10 finale in concurs – 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2015, 2016, 2017 si 2018. In 1982 si 1983 a terminat pe locul 2.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.