Israel – victoria cu numarul 4 la Eurovision

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Datorita lui Netta Barzilai, Israel se poate mandri cu faptul ca a avut parte de numai putin de 4 victorii in cadrul concursului Eurovision, de la prima participare din 1973. Tanara cantareata cu o voce si cu o prezenta scenica remarcabile si-a castigat biletul spre finala Eurovision in februarie 2018.

Netta s-a nascut pe data de 22 ianuarie 1993 la Hod-HaSharon, nu departe de Tel-Aviv unde locuieste acum. In timpul copilariei a locuit impreuna cu familia sa o perioada in Nigeria dupa care s-a reintors in Israel. Si-a facut serviciul militar obligatoriu in marina israeliana.

Netta este o tanara extrem de ambitioasa. La 25 de ani se bucura deja de succes in tara sa natala. S-a facut in special cunoscuta pentru folosirea unui vocal looper care a insotit-o si in timpul prestatiei de la Eurovision. Care sunt ceilalti interpreti din Israel care au reusit sa obtina o victorie la Eurovision?

Primul premiu obtinut de Israel la Eurovision a fost in anul 1978 cu melodia A-Ba-Ni-Bi, interpretata de Izhar Cohen si The Alphabeta. Desfasurarea si rezultatul concursului a pus numeroase probleme in mai multe tari. Numerosi au fost cei care au dat reclame in timpul prestatiei interpretului din Israel. Mai apoi, cand victoria a devenit evidenta, cu totii au incheiat prematur retransmisia.

A doua victorie avea loc in anul 1979 cu melodia Hallelujah interpretata de Gali Atari si de Milk and Honey. Hallelujah s-a bucurat mai apoi de un imens succes comercial atat in Europa cat si in restul lumii.

A treia victorie s-a produs in 1998 odata cu melodia Diva interpretata de Dana International, deja extrem de cunoscuta in tara sa natala. In realitate, Dana International, nascuta barbat, a facut o operatie de schimbare a sexului in 1993.

De la instaurarea semi-finalelor, Israel a participat la 10 finale in concurs – 2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2015, 2016, 2017 si 2018. In 1982 si 1983 a terminat pe locul 2.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!