Iti va fi mai greu sa vorbesti la telefon in timp ce conduci

Iti va fi mai greu sa vorbesti la telefon in timp ce conduci

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

sistemului de operare pentru iPhoneiPhone-ul urmeaza sa blocheze apelurile si notificarile utilizatorului cand se afla la volan. Acest lucru va fi valabil in cazul urmatoarei versiuni a sistemului de operare pentru iPhone care va include o functie care permite blocarea primirii apelurilor si notificarilor in cazul in care utilizatorul se afla la volan.

Apple a anuntat primele detalii oficiale despre iOS 11, noua versiune a sistemului de operare pentru dispozitivele mobile, versiune ce urmeaza sa fie lansata in toamna acestui an. Compania americana a dezvaluit cu aceasta ocazie ca vor fi lansate unele functii importante pentru soferi in special printre care se numara si una care vizeaza siguranta la volan.

Astfel, optiunea cunoscuta sub numele de Do Not Disturb va include o functie suplimentara, functie prin intermediul careia va bloca absolut toate notificarile si apelurile in momentul in care aplicatia detecteaza ca utilizatorul se afla la volan, de exemplu in momentul in care telefonul este conectat la masina prin Bluetooth. Soferul va putea activa o functie optionala pentru a putea primi in continuare apelurile din partea unor persoane marcate drept VIP in agenta telefonului. Acesta va putea dezactiva oricand aceasta functie, chiar si in momentele in care se afla la volan, intr-un mod similar cu cel in care functioneaza si aplicatia Waze.

Aceasta aplicatie a fost lansata datorita faptului ca nu putine au fost accidentele auto petrecute din cauza faptului ca soferii folosesc telefonul mobil in trafic. SUA are in vedere blocarea semnalului telefoanelor mobile in momentele in care soferii se afla intr-o masina in miscare.

Vezi si:  Trenurile ultrarapide, care se conduc singure vor deveni in curand realitate

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.