Jumatate din elevii si studentii de pe mapamond stau acasa din cauza pandemiei cu coronavirus

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

In jur de 850 de milioane de tineri din intreaga lume, elevi si studenti, ceea ce inseamna aproape jumatate din elevii si studentii de pe mapamond sunt nevoiti sa ramana in casa, fara sa frecventeze scoala, conform unui nou bilant intocmit marti.

Odata cu inchiderea totala a scolilor si universitatilor din numai putin de 102 tari si partiala in alte 11 din cauza pandemiei cu coronavirus, numarul elevilor si studentilor care sunt privati de scoala s-a dublat in ultimele 4 zile si are toate sansele sa creasca conform Organizatiei Natiunilor Unite responsabila de educatie, stiinta si cultura, cu sediul la Paris.

In China, unde focarul a aparut inca din luna decembrie, unele scoli au inceput sa redeschida pe masura ce numarul zilnic de raportari incepe sa scada. Insa, majoritatea raman inchise ceea ce perturbeaza invatamantul a 233, 2 milioane de elevi si pentru 45,3 milioane de studenti numai din China. India, cu cel de-al doilea sistem scolar cel mai mare din lume dupa China a optat pentru moment pentru inchiderea scolilor doar in unele regiuni din tara.

De indata ce scolile din intreaga lume au inceput sa se inchida partial una dupa alta, UNESCO si-a aratat sprijinul pentru a se aplica unele programe de invatamant la distanta pe scara larga si sa recomande aplicatii si platforme educationale gratuite. Organizatia a creat un grup de lucru insarcinat cu consilierea si ajutarea guvernelor pentru a gasi solutii alternative la aceasta problema.

Intre Microsoft si GMA s-a infiintat o coaltie globala pentru sectorul privat cu scopul de a ajuta tarile sa se doteze cu instrumentele necesare pentru a se suplini riscurile. Insa, copii defavorizati, din mediul rural in special, sunt mai suspectibili de a pierde din procesul de invatamant si le lipseste sustinerea adecvata.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.