La 58 de ani este eleva in clasa a III-a

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

O femeie in varsta de 58 de ani, originara din judetul Galati merge zi de zi la scoala, avand ambitia de a termina clasa a III-a premianta. Doamna locuieste intr-o casa fara curent electric si este de parere ca educatia reprezinta singura lumina din viata sa. Din pacate, in copilarie nu a avut parte de educatie. Acum, ajunsa la venerabila varsta de 58 de ani profita de un program platit de Uniunea Europeana pentru a invata tabla inmultirii.

Sta in prima banca, timida, dornica sa afle lucruri noi. Este vorba despre Anica Gogeanu, unul din adultii care se straduiesc sa recupereze ce au pierdut in copilarie, la cursurile de la scoala din comuna Barcea-Galati. Femeia a declarat ca face cele patru clase la Podoleni si apoi la Barcea, alte patru clase, pentru a ajunge sa aiba macar 8 clase.

Anica Gogeanu este o eleva ambitioasa de aceea a devenit rapid preferata invatatoarei. Aceasta din urma a declarat ca o umple de energie. In plus, atunci cand doamna Anica greseste o inmultire se emotioneaza si parca se vede o tristete pe fata sa.

Pentru colegii mai tineri doamna Anica este un exemplu demn de urmat. Acestia spun ca atunci cand vine doamna Anica parca prind curaj si mai multa ambitie datorita ei. Doar daca se imbolnaveste lipseste de la scoala. In rest, zi de zi este prezenta.

Dupa terminarea orelor Anica Gogeanu ramane la scoala pentru a face curatenie in salile de clasa si pentru a nu pierde unicul sau venit, un ajutor social de 140 de lei pe luna. Dupa care se grabeste sa mearga acasa. Nu are curent electric si se grabeste sa isi termine temele inainte sa se intunece afara. Casa este luminata doar de focul aprins in soba mica, cu prispa acoerita de folii din plastic. Doamna Anica adoarme cu un gand, acela de a ajunge premianta, chiar si la 58 de ani.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.