Legea salarizarii – adoptata de Camera Deputatilor! Salariile cresc in urmatorii cinci ani, dupa o… amanare

Legea salarizarii – adoptata de Camera Deputatilor! Salariile cresc in urmatorii cinci ani, dupa o… amanare

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Legea salarizariiDupa indelungi dezbateri si promisiuni, legea salarizarii este adoptata de Camera Deputatilor. Salariile angajatilor de la stat se maresc in urmatorii cinci ani, insa totul incepe cu amanarea cresterilor in sanatate si educatie, care ar urma sa creasca tocmai in martie 2018.

Guvernul sustine ca nu sunt bani pentru toate majorarile prevazute de lege, insa ministrul de finante si premierul au refuzat sa participe la sedinta de plen, ceea ce a fost vazuta ca o ofensa de catre Liviu Dragnea.

Dezbaterea acestei legi importante nu a durat mai mult de un sfert de ora, si a trecut cu 188 voturi Pentu, 28 Impotriva si 47 de abtineri. Acesta este un act normativ foarte important al acestui an, si legea salarizarii este un pas extrem de important pentru ca Romania sa se integreze si sa se situeze la nivelul Uniunii Europene. Legea salarizarii prevede ca de la 1 ianuarie 2018 sa creasca salariile cu 25 la suta, si dublarea salariilor medicilor si asistentelor de la 1 martie anul viitor.

Legea este benefica si pentru angajatii din Educatie, carora le cresc salariile cu 50 de procente, si pentru cei din Justitie, carora le cresc salariile cu 10 procente, dar si pentru militari, care primesc si sporuri.

Elaborarea acestei legi nu a fost simpla, si a reprezentat un efort colectiv de a duce lucrurile la bun sfarsit si de a imbunatati nivelul de trai in tara noastra. Legea “demnitatii romanilor” urmeaza sa mai fie dezbatuta.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.