Liviu Pop face un nou anunt despre manuale

Liviu Pop face un nou anunt despre manuale

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Liviu Pop, Ministrul Educatiei Nationale, a declarat ca dupa prima dezbatere la nivel regional cu privire la proiectul legii manualului scolar, s-a conturat ideea de a avea un singur manual de baza dar si siguranta ca pentru fiecare programa scolara in parte sa fie editat un astfel de manual.

Iata ce a declarat Liviu Pop intr-o conferinta de presa: Elementul principal desprins azi este dorinsa colegilor nostri, majoritatea, mai mare decat anticipam, de a avea un singur manual si nu mai multe. Si siguranta ca pentru fiecare programa scolara sa existe editat un manual. Asta cel putin in zona invatamantului tehnologic unde stim ca se invata pe module sau in invatamantul special in care nimeni nu si-a pus intrebarea de ce copiii din invatamantul special nu au avut manuale in 27 de ani. Asta nu s-a intrebat nimeni.

Ministrul Educatiei a mai mentionat faptul ca proiectul legii manualului scolar se afla in programul actualei guvernari, conform AGERPRESS :

Proiectul legii manualului scolar il avem in programul nostru de guvernare. Dupa dezbaterea de astazi, eu cred ca in maxim doua saptamani putem, in sedinţa de guvern, sa initiem proiectul de lege al manualului scolar, in asa fel incat sa parcurga circuitul parlamentar de dezbatere. A fost o dezbatere serioasa si asa cum anticipam, toata lumea isii doreste rezolvarea acestei probleme. Nimeni nu doreste sa incepem noul an şcolar fara manuale scolare pentru foarte multi elevi si cu manuale depasite moral. Ne dorim ca acest lucru sa se intample in urmatoarele sase luni, sa avem efectiv sub forma electronica toate manualele scolare pentru invatamantul claselor I-VI. In asa fel, in perioada aprilie-mai-iunie anul viitor, sa se poata face si o formare colegilor nostri, pentru ca din septembrie sa intram, pentru prima data dupa 27 de ani, cu toate manualele la toti elevii din clasele I-VI, pentru ca acolo am rescris programele şcolare.”, a completat ministrul.

Vezi si:  Sfaturi Montessori pentru a educa copii independenti

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.