Marcel Iures a primit a primit o stea pe Aleea Celebritatilor din Sibiu

Marcel Iures a primit a primit o stea pe Aleea Celebritatilor din Sibiu

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Aleea Celebritatilor din SibiuActorul Marcel Iures, alaturi de alte cinci nume sonore din cultura internationala au primit cate o stea pe Aleea Celebritatilor din Sibiu, premierea avand loc in cadrul Festivalului International de Teatru. Au mai primit cate o stea alaturi de binecunoscutul Marcel Iures conform Mediafax, compozitorul Vasile Sirli, regizorii Philippe Genty si Rimas Tuminas, dansatorul si coregraful Ohad Naharin dar si Robert Wilson, regizor, dramaturg si actor.

Presedintele Festivalului International de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac a declarat in cadrul ceremoniei de decernare a distinctiilor ca se mandreste cu faptul ca numai putin de sase nume grele din cadrul culturii internationale vor sta pe aceeasi alee din Sibiu alaturi de alte 24 de nume, intre cele doua ziduri de aparare ale cetatii. Sibiu, un oras ce nu a fost cucerit niciodata, a fost cucerit de acesti artisti extraordinari, reprezentand temelia intre aceste doua ziduri de aparare.

Marcel Iures a declarat ca este prima distinctie de acest gen primita vreodata spunand ca ramane de vazut cui ii va placea sa calce pe el. A mai declarat ca mai are o stea sus pe cer insa spera ca mai are mult pana cand va ajunge acolo.

De la inaugurarea aleii, in urma cu patru ani, s-au acordat in total 30 de stele. Printre artistii premiati se numara regizorii Declan Donnellan, Eugenio Barba, Silviu Purcarete, Lev Dodin, dar si Martin Hochmeister, intemeietorul primului teatru de pe actualul teritoriu al Romaniei, sau actorii Tim Robbins si Victor Rebengiuc.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.