Marirea salariilor de la 1 iulie 2017 este amanata!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

salarii 1 iulieDesi a inceput ca si o veste buna pentru multi dintre romanii care lucreaza la stat, legea salarizarii este acum pusa in dificultatea de a fi abrogata. Guvernul nu gaseste fonduri suficiente pentru a face majorarile de 50 si 100 la suta promise in educatie si sanatate de la 1 ianuarie 2018. Ministrul de Finante a recunoscut aceasta problema si a afirmat ca profesorii si medicii vor primi doar 25 la suta in plus, alaturi de toti ceilalti bugetari, la inceputul anului viitor.

De la 1 martie, lucrurile se schimba si legea va putea fi pusa in aplicare asa cum se cuvine. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a afirmat aceste lucruri, dupa ce promitea ca de la 1 ianuarie medicii vor primi lefuri duble. Asadar, majorarile salariale din 2018 vor fi facute in felul urmator: de la 1 ianuarie toti bugetarii vor avea salariile marite cu 25 la suta, de la 1 martie se vor aloca in plus 20 la suta pentru angajatii din educatie si 100 la suta pentru sanatate.

Din pacate, premierul Romaniei nu a avut placerea sa explice de ce a fost necesara aceasta amanare si decalare a majorarilor salariale, doar Ministrul de Finante sustine ca nu sunt suficienti bani la buget pentru o crestere atat de mare chiar din prima zi a anului urmator. Nici cealalta promisiune electorala ce implica scaderea cotei de impozitare nu are un traseu clar si bine stabilit. Aceasta depinde de legea salarizarii.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!