Marirea salariilor de la 1 iulie 2017 este amanata!

Marirea salariilor de la 1 iulie 2017 este amanata!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

salarii 1 iulieDesi a inceput ca si o veste buna pentru multi dintre romanii care lucreaza la stat, legea salarizarii este acum pusa in dificultatea de a fi abrogata. Guvernul nu gaseste fonduri suficiente pentru a face majorarile de 50 si 100 la suta promise in educatie si sanatate de la 1 ianuarie 2018. Ministrul de Finante a recunoscut aceasta problema si a afirmat ca profesorii si medicii vor primi doar 25 la suta in plus, alaturi de toti ceilalti bugetari, la inceputul anului viitor.

De la 1 martie, lucrurile se schimba si legea va putea fi pusa in aplicare asa cum se cuvine. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a afirmat aceste lucruri, dupa ce promitea ca de la 1 ianuarie medicii vor primi lefuri duble. Asadar, majorarile salariale din 2018 vor fi facute in felul urmator: de la 1 ianuarie toti bugetarii vor avea salariile marite cu 25 la suta, de la 1 martie se vor aloca in plus 20 la suta pentru angajatii din educatie si 100 la suta pentru sanatate.

Din pacate, premierul Romaniei nu a avut placerea sa explice de ce a fost necesara aceasta amanare si decalare a majorarilor salariale, doar Ministrul de Finante sustine ca nu sunt suficienti bani la buget pentru o crestere atat de mare chiar din prima zi a anului urmator. Nici cealalta promisiune electorala ce implica scaderea cotei de impozitare nu are un traseu clar si bine stabilit. Aceasta depinde de legea salarizarii.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.