Metode de a face economii in caz de concediere

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

economiiPregatirea financiara pentru pierderea unui loc de munca va poate ajuta sa va pastrati bugetul in siguranta in orice dificultate. In primul rand cunoasteti-va salariu net pornind de la brut. Aplicatie care poate fi utila este calculator salariu brut.

Ce ati face daca ati fi disponibilizat de la locul de munca astazi? Aceasta intrebare nu este menita sa va faca sa doriti sa va ascundeti sub birou, ci sa va incurajeze sa va evaluati circumstantele. Ce s-ar intampla cu situatia dvs. financiara daca brusc nu ati avea un venit pe care sa va bazati?

Desi nu este tocmai distractiv sa planificati din timp pentru dificultatile vietii, sa zicem, ca masina dvs. se strica acest lucru va poate ajuta sa ramaneti pe linia financiara si sa evitati sa faceti datorii pentru a remedia o situatie deja tensionata sau sa va angajati primind salariul minim pe economie.

Ce puteti face pentru a va pregati bugetul pentru o concediere? Acesti patru pasi va vor ajuta sa va pregatiti bugetul pentru o concediere si sa supravietuiti financiar unei concedieri:

1. Puneti o parte din salariu in economii

Pentru a-ti pregati bugetul pentru o concediere, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face este sa inveti sa traiesti cu mai putin. Sa traiesti cu un salariu minim pe economie este o realitate pentru multi si un obicei pe care multi. Daca va puteti permite, luati in considerare incercarea de a trai doar din o parte din salariul dvs. in acest fel, puteti depinde intotdeauna de a avea bani in plus pe care sa va intoarceti in caz de dificultati, cum ar fi o concediere.

2. Economisiti intre 3 si 6 luni de cheltuieli intr-un fond de urgenta

Odata ce te-ai obisnuit sa economisesti in mod regulat o parte din veniturile tale, poti economisi pentru pierderea neasteptata a locurilor de munca prin construirea unui fond solid de urgenta in timp, mai ales daca folosesti un cont de economii online cu o rata a dobanzii ridicata. Un fond de urgenta este un cont de economii dedicat pe care il atingeti doar in caz de dificultati financiare, cum ar fi o urgenta medicala sau pierderea locului de munca.

3. Gasiti venituri extra

O alta modalitate de a supravietui financiar unei concedieri este sa ai un job secundar. Contrar a ceea ce cred unii, alte ocupatii nu trebuie sa-ti ocupe o cantitate greoaie de timp. Exista de fapt multe extra joburi pe care le puteti face in timp ce lucrati cu norma intreaga, cum ar fi freelance-ul in domeniul dvs. curent.

4. Stiti unde sa va indreptati pentru ajutor

A fi disponibilizat poate fi o experienta traumatica si, daca se intampla, este important sa stim unde sa apelam si cum sa luam decizii care nu au radacini in frica sau emotie.

Vorbind despre beneficiile de munca, asigurati-va ca utilizati toate beneficiile posibile inainte ca concedierea sa intre in vigoare, cum ar fi obtinerea unui venit din disponibilizare sau somaj tehnic.

Infruntarea unei concedieri poate fi epuizanta din punct de vedere emotional si financiar, mai ales daca nu vedeti ca vine. Cel mai important lucru este sa incepeti sa planificati din timp si sa va pregatiti bugetul pentru o concediere inainte ca aceasta sa se intample.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.