Mic ghid al orasului Brasov: economie, turism, obiective turistice, cazare, restaurante, accesibilitate

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

BrasovLocalizat in Transilvania, in centrul tarii, la doar 161 km de Bucuresti, orasul Brasov este unul dintre cele mai atractive din Romania, atat din punct de vedere turistic, cat si economic – de astfel, acesta este cel mai important oras din regiunea de dezvoltare Centru.

Brasovul este un oras cu un potential economic substantial

Brasovul este orasul in care se intalnesc oameni de afaceri din toate colturile lumii, avand in vedere ca aici isi desfasoara activitatea companii cu un potential economic substantial, precum: Schaeffler Romania (productie de componente de tehnica liniara pentru industria de masini-unelte, componente pentru industria de autovehicule si rulmenti de mari dimensiuni pentru diferite aplicatii industriale), Continental Powertrain Romania (productie de pompe de alimentare si subansamle), Benchmark Electronics Romania (servicii de design, organizarea arhitecturii lantului de aprovizionare, industrializare, fabricatie si service post-garantie) si multe altele.

Mai mult, pentru frumusetea cadrului natural si prezenta multor atractiilor turistice naturale si antropice, orasul Brasov si, de astfel, intreg judetul Brasov, se afla pe lista prioritatilor de vacanta a numerosi romani si straini, deopotriva. Sectorul turistic alaturi de domeniul ospitalitatii, formeaza in cazul acestui oras important al Romaniei, un catalizator pentru dezvoltarea economiei.

Turismul in orasul Brasov este foarte bine aspectat de obiective si atractii deosebite, unele dintre acestea unice in lume.

O zi in BrasovCele mai atractive obiective turistice din Brasov

Cateva dintre cele mai interesante obiective turistice din Brasov pot fi vizitate intr-o singura zi. Turistul poate incepe cu Piata Sfatului ca, in final, sa urce cu telecabina pe Tampa.

Piata Sfatului

Niciun turist care ajunge in orasul Brasov nu poate sa rateze Piata Sfatului, o zona a orasului in care arhitectura germanica a cladirilor vorbeste despre vremuri de multa vreme apuse. Aici sunt organizate, in functie de sezon, evenimente importante pentru oras, precum Targul de Craciun.

Terasele cochete impanzesc locul, de asemenea, restaurantele pitoresti si cafenelele, aduc un plus de care se pot bucura turistii care, probabil, isi doresc sa serveasca masa dupa ce au vizitat  Muzeul Judetean de Istorie gazduit de Casa Sfatului, Biserica Adormirea Maicii Domnului sau Muzeul Muresenilor (Casa Muresenilor).

Biserica Neagra

Greu de crezut ca turistii care ajung in Brasov sa nu-si fi trecut pe lista de prioritati Biserica Neagra, considerata un simbol al acestui oras si cel mai reprezentativ monument de arhitectura gotica din Romania. Intrarea in biserica se face contra costa, dar suma platita este modica.

Strada Sforii

Candva un coridor pe care treceau pompierii cand in zona existau incendii, azi, Strada Sforii este a treia cea mai ingusta strada din lume – cu o latime variabila de 1,11 – 1,35 m – dupa Spreuerhofstraße din Germania si Parliament Street din Anglia. Pe aceasta straduta ingusta incap cel mult doi oameni deodata.

Bastionul Tesatorilor

In apropiere de Strada Sforii se afla Bastionul Tesatorilor, a carei arhitectura este unica in partea de sud-est a Europei. Functioneaza ca muzeu inca din 1950, intre zidurile sale putand fi admirate obiecte medievale de aparare, produse realizate de bresla tesatorilor, insa si o macheta a Brasovului medieval, realizata în 1896 de Friedrich Herman. Cu exceptia zilei de luni, Bastionul Tesatorilor poate fi vizitat zilnic, contra unei taxe.

Poarta Schei (i se mai spune Poarta Ecaterinei)

Coborand pe Strada Cosbuc, turistul va ajunge pe Strada Poarta Schei la capatul carei va putea vedea Poarta Ecaterinei, datata in 1827. Scopul sau a fost acela de a asigura acces în cetatea medievala.

Turnul Negru

Traseul turistic poate continua cu Turnul Negru. Urcand la etajul 4 al acestui edificiu se pot obtine imagini splendide asupra orasului Brasov. De aici se poate urca la Belvedere si, ulterior, la Turnul Alb. Desi, turistul in Brasov nu ar trebui sa rateze nici Cetatuia de pe Straja, Sinagoga sau Muzeul de Arta.

Tampa

Inconjurat in cea mai mare parte de orasul Brasov, muntele Tampa apartine masivului Postavarul si are o inaltime de 960 metri. Pe Tampa se poate ajunge urmandu-se traseele montane, insa si cu telecabina, in cazul in care timpul nu permite o drumetie fantastica catre varf. Platoul din varful Tampei permite obtinerea unor imagini fantastice ale orasului, iar in zilele senine, imagini splendide asupra Tarii Barsei. Pe platou exista si un restaurant – Panoramic.

Cazare in orasul Brasov

Ca vin in scop de afaceri sau turistic, persoanele care ajung in Brasov au nevoie si de cazare. In Brasov exista structuri de cazare care pot face fata tuturor solicitarilor, oricat de exigente ar fi acestea. In oras exista unitati de cazare in functie de buget, de inclusiv 5*.

De exemplu, turistii care vor sa se cazeze cat mai aproape de Piata Sfatului pot sa opteze pentru Casa Postavarului – o pensiune care intruneste toate conditiile unui spatiu primitor si confortabil de cazare. Pe de alta parte, chiar la poalele Tampei hotelul Clasic Inn detine dotari de ultima generatie, restaurant, sala de conferinte, sala de jocuri cu mese de biliard si darts electronic etc.

Restaurante in Brasov

In functie de preferintele culinare, cei care ajung in Brasov pot sa serveasca masa la restaurante precum Sergiana – specific romanesc, La Strada, Libanez Amassi s.a.m.d.

Accesibilitate Brasov

In orasul Brasov nu exista inca un aeroport functional, insa in cea mai mare parte, oamenii de afaceri si turistii straini aleg cea mai buna optiune pentru care pot opta, respectiv zborurile catre Aeroportul Henri Coanda Bucuresti (Otopeni) si din aeroport catre Brasov, apeleaza la serviciile oferite de companii rent a car – inchiriere masini. O astfel de optiune se dovedeste utila atat pentru deplasarea Bucuresti-Brasov (161 Km), cat si pentru deplasarea in oras.

Pe de alta parte, in Brasov se poate ajunge cu trenul sau autocarul, insa sunt optiuni conditionate de timp – program orar. De notat este si ca taxiurile din oras practica tarife mai putin prietenoase cu clientii, prin comparatie cu serviciul de inchirieri auto.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.