Misa a discutat cu vicepresedintele CE despre rectificarea bugetara

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Ministrul Finantelor Publice, Ionut Misa a avut o intalnire bilaterala cu vicepresedintele  Comisiei Europene, Vladis Dombrovskis in contextul reuniunii informale a Consiliului ECOFIN organizate de Presedintia Estoniana intre 15-16 septembrie.

Discutiile purtate au vizat aspecte legate de situatia macroeconomica la nivelul Romaniei si viitorul Uniunii Economice si Monetare conform unui comunicat al Ministerului Finantelor. Ministrul Finantelor a evidentiat o crestere economica de 5,6% din anul 2017 bazata atat pe un consum cat si pe o crestere a volumului productiei industriale, mai mare cu 8% fata de aceeasi perioada a anului anterior precum si o scadere a ratei somajului care in luna iulie a inregistrat un nivel de 5,2% spre deosebire de 7,7% care este media europeana.

Discutiile purtate au mai avut in vedere cresterea PIB dar si rectificarea pozitiva realizata gratie unei cresteri a venitului general consolidat.

In plus, ministrul Ionut Misa a reconfirmat angajamentul privind pastrarea deficitului bugetar in limitele de 3%, stabilite de Pactul de Stabilitate si Crestere.

Potrivit ministrului Misa, veniturile bugetului general consolidat se vor majora pe sold cu suma de 1060,7 milioane de lei, mentionand faptul ca bugetul general consolidat se compune, in general, din bugetul de stat, bugetele locale, bugetele asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, bugetul institutiilor finantate integral sau partial din venitul proprii, bugetul CNAIR.

Trebuie luate in calcul toate aceste bugete. Veniturile si cheltuielile bugetului general consolidat se calculeaza prin agregarea acestor bugete, dupa eliminarea transferurilor dintre ele, acestea reprezentand procesul de consolidare. In mod similar se determina si determina si indicatorul de referinta, respectiv deficitul bugetului general consolidat. Prin rectificarea bugetara veniturile au fost actualizate tinand cont de incasarile realizate pe primele sapte luni din acest an, precum si de masurile legislative aprobate in acest an  a mai declarat Misa.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.