Moduri inedite de inmormantare intalnite in intreaga lume

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

inmormantare ineditaFaptul ca suntem in viata ne garanteaza un singur lucru: la un moment dat vom trece in nefiinta. Procesul este unul inevitabil si trebuie sa fie acceptat de toata lumea. Odata cu dezvoltarea societatii au aparut din ce in ce mai multe servicii funerare care usureaza foarte mult intregul proces de inmormantare, iar oamenii au putut sa imagineze tot felul de modalitati interesante prin care pot face trecerea de la aceasta viata la viata eterna.

In Romania, firmele de pompe funebre bojescu ofera, in principiu, 2 variante de inmormantare: inhumarea si incinerarea.

In lume insa, numarul modalitatilor este mult mai mare. Conform celor de la serviciifunerare.ro, exista variante de inmormantare extrem de interesante, folosite de comunitati de peste tot din lume:

1. Inmormantarea spatiala. Din ce in ce mai multi oameni potenti financiar aleg sa isi trimita ramasitele trupesti in spatiu. Desi pare greu de crezut, firmele care ofera o astfel de optiune exista. Aproximativ 150 de persoane au beneficiat de inmormantarea celesta, iar cenusa lor se afla undeva in spatiu. Primul zbor cosmic care a transportat cenusa umana la bord a avut loc in 21 aprilie 1997.

2. Transformarea cenusei in diamant. Diamantele artificiala sunt o realitate, iar firmele de pompe funebre au gasit o modalitate excelenta prin care amintirea persoanei dragi sa fie pastrata pentru totdeauna. Astfel, cenusa se poate transforma in diamant, dat fiind faptul ca trupul uman se transforma in carbon. Diamantul va putea fi purtat de persoana draga pe parcursul intregii vieti. Partea proasta la aceasta solutie este costul. Un astfel de proces costa intre 2000 si 19000 de dolari, iar procesul poate sa dureze chiar si 9 luni.

Vezi si:  Planul funerar

3. Transformarea corpului in ingrasamant organic. Trupul persoanei decedate poate sa fie transformat in ingrasamant organic, care sa hraneasca plantele din curte sau chiar plantele de apartament. Exista si in acest sens mai multe firme care ofera servicii.

4. Realizarea unor artificii. Pentru cei care doresc sa le ofere celor decedati o ceremonie exploziva, exista varianta ca o parte din cenusa rezultata in urma incinerarii sa fie integrata in artificii. Astfel, procesul de inmormantare se poate transforma intr-un show exploziv pe care toti prietenii si toata familia persoanei trecute in nefiinta sa il admire;

5. Transformarea cenusii in creioane. In urma incinerarii unei persoane rezulta carbon. Cantitatea de carbon rezultata este suficient de mare incat sa se poata produce 240 de creioane cu care intreaga familie sa scrie. Astfel, persoana trecuta in nefiinta poate sa ramana vesnic vie pe documentele scrise de familie.

Metodele abordate de oameni nu se opresc aici. Unii transforma cenusa in culori cu care picteaza tablouri, altii aleg sa inghete trupul decedatului in timp ce altii il lichefiaza. Ceea ce conteaza insa, este ca trecerea sa se faca usor iar persoanele ramase in viata sa se impace cat mai bine cu pierderea pe care au suferit-o. Toate aceste metode nu fac altceva decat sa faca acceptarea cat mai posibila.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.