Mugur Isarescu, audiat in Senat

Mugur Isarescu, audiat in Senat

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, este audiat azi, alaturi de intreg Consiliul de Administratie al BNR in comisiile economica si buget ale Senatului. In cadrul sedintei publice va participa si Calin Popescu Tariceanu, seful Senatului, chiar daca nu este membru al comisilor.

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR a ajuns azi in comisia de specialitate din Senat unde va fi audiat cu privire la cresterea ROBOR, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, prezent fiind la audiere, sustine ca ipoteza manipularii ROBOR nu se poate exclude din start.

Exista mai multe suspiciuni dar aceste suspiciuni trebuiesc elucidate sustine Calin Popescu Tariceanu. Tinand cont de ceea ce s-a intamplat recent, la nivel european, unde se arata ca ROBOR a fost manipulat, o astfel de ipoteza nu se poate exclude din start. Nivelul ridicat de ROBOR reprezinta un element disuasiv atat pentru firme cat si pentru persoanele private.

Parlamentarul Daniel Zamfir a declarat faptul ca acesta este, in sfarsit, un raspuns adecvat oferit de BNR. Audierea de azi vizeaza exact temele anuntate. Ulterior, si alte teme de interes public merita sa fie dezbatute. Astazi nu se va discuta nici despre bonusul oferit pentru pensionare, nici despre conflictul de interese. Astazi se va discuta despre ROBOR, despre inflatie si despre raportul facut.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a afirmat faptul ca vor raspunde in continuare la orice chemare a Parlamentului pentru orice informatie este necesara. Pentru lamurirea chestiunilor economice in special. In conformitate cu legea noasta, acesta a declarat ca a venit impreuna cu colegii sai din Consiliul de Administratie, pentru ca a observat ca in opinia publica exista o confuzie: aceea ca BNR este condusa de o singura persoana. Acesta este motivul pentru care sunt toti aici, nu pentru a impresiona.

Vezi si:  Comitetul executiv al PSD s-a reunit vineri dupa decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.