Nicusor Constantinescu a fost achitat definitiv in dosarul in care fusese condamnat la 6 ani de inchisoare

Nicusor Constantinescu a fost achitat definitiv in dosarul in care fusese condamnat la 6 ani de inchisoare

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Vineri, Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au luat decizia de a-l achita pe Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta in dosarul in care acesta a fost condamnat pentru abuz in serviciu la sase ani de inchisoare cu executare. Aceasta decizie este definitiva si irevocabila.

Iata ce se arata in minuta instantei : Admite apelurile declarate inculpatii Gambuteanu Adrian George si Constantinescu Nicuşor Daniel impotriva sentintei penale pronuntata de Tribunalul Bucuresti. (…) Achita pe inculpatul Gambuteanu Adrian George pentru infractiunile de abuz in serviciu. (…) Achita pe inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel pentru infractiunile de abuz in serviciu (douasprezece fapte retinute prin rechizitoriu in dauna partilor civile Turbatu Marian, SC Romwind SRL si SC Energii Alternative SRL ). Achita pe inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel pentru infractiunile de abuz in serviciu (noua fapte retinute prin rechizitoriu in dauna partilor civile SC Romwind SRL si SC Energii Alternative SRL ).

Dupa cum spuneam mai sus, aceasta decizie a magistratilor este definitiva. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta a fost condamnat in luna iunie a anului 2016 de Tribunalul Bucuresti la sase ani de inchisoare cu executare pentu abuz in serviciu. Adrian Gambuteanu, fostul director al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta a fost condamnat la patru ani si cinci luni de detentie. Procurorii arata ca astfel nu a mai fost posibila efectuarea consecutiva a trei controale pe care Curtea de Conturi le programase deja.

In aceasta modalitate, a fost practic blocata activitatea Curtii de Conturi in raport cu regia locala mentionata, Curtea de Conturi aflandu-se in imposibilitatea de a-si indeplini principala atributie, respectiv verificarea modului in care au fost utilizate resursele financiare publice.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.