Nvidia dispune de o tehnologie care te supravegheaza mai ceva ca in filme

Nvidia dispune de o tehnologie care te supravegheaza mai ceva ca in filme

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Nvidia, in parteneriat cu dezvoltatorul de inteligenta artificiala, AnyVision, urmeaza sa creeze o tehnologie de recunoastere faciala pentru smart city-urile din lumea intreaga.

Aceste doua companii si-au exprimat intentia de a instala camere de supraveghere CCTV, programe de recunoastere faciala. Cei de la AnyVision au declarat ca aceasta tehnologie ar permite camerelor de supraveghere sau camerelor de filmare sa scaneze fetele continuu, sa le urmareasca si sa le identifice, sa urmareasca indivizii dintr-o multime cu o precizie de aproximativ 99%. Astfel, ulterior, algoritmii pot compara fetele gasite cu o baza de date alcatuita din infractori si teroristi. Insa, datele personale colectate de camerele CCV ar fi protejate.

Aceasta tehnologie de la AnyVision ar putea fi folosita atat pe computere cat si pe smartphone sau tableta. Operatorii pot astfel sa adauge suspecti intr-o baza centralizata si sa primeasca notificari in momentul in care se apropie de o persoana suspecta. Aceasta initiativa face parte din programul Metropolis de la Nvidia. Si chiar seamana putin cu sistemul din China. Acesta presupune dezvoltarea unor tehnologii de supraveghere cu inteligenta artificiala pentru cele mai mari orase ale lumii. In acest moment, partenerii Nvidia in cadrul acestui proiect sunt CISCO, Genetec, Omni Al si MotionLoft.

Aceasta tehnologie ne aminteste de celebrul concurs Big Brother. Insa partea mai rea este ca cei de la Nvidia nu sunt singurii care au aceste idei marete cu privire la supravegherea populatiei.

Insa, in China, recunoasterea faciala este la ordinea zilei – se gaseste in banci, hoteluri, aeroporturi, chiar si in toalete publice. De exemplu, in Chongqing, un proiect pilot, o parte a planului Ochi Ageri functioneaza deja, ideea de a conecta camerele de supraveghere care urmaresc drumurile, mallurile si statiile de transport cu camerele private ale cladirilor. Mai apoi, totul ar fi integrat intr-un sistem national de supraveghere si schimb de date.

Vezi si:  Bill Gates nu foloseste un telefon cu Windows

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.