O parte din profesorii din Bucuresti vor incasa salariul abia luni

O parte din profesorii din Bucuresti vor incasa salariul abia luni

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Presedintele Sector 1 al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant a anuntat saptamana trecuta, dupa o intalnire cu MEN, ca numeroase sunt scolile care si-au primit salariul pe luna ianuarie joi insa o parte din dascali vor primi salariile abia luni, asta tinand cont de faptul ca 14 este zi de salariu.

Sorin Dragne, presedintele FSLI, Sector 1 a declarat urmatoarele pentru Mediafax: In acest moment, in Bucuresti, sunt mai putine unitati de invatamant care si-au primit salariiile decat cele care ar fi trebui sa sa le primeasca. Sunt cateva unitaţi in sectorul 1, sunt sectoare cum ar fi 3 sau 5, in care nicio unitate de invatamant nu are banii pe card, chiar daca liniile de finantare au inceput sa se proceseze chiar de ieri. Banii trebuiau sa ajunga in conturile salariatilor pe data de 14. Se mai poate intarzia. Vor fi multe scoli care isi vor primi salariile in aceasta dupa amiaza, vor fi unitati care le vor primi chiar si maine, dar, din pacate, vor exista unitati de invatamant care isi vor primi salariile abia luni.

Problema salariilor din invatamant a aparut dupa ce banii nu au mai fost platiti prin consiliile locale ci prin Ministerul Educatiei, inspectoratul scolar nu are personal suficient pentru calcularea salariilor.

Am obtinut o suplimentare pentru ISMB de trei posturi pentru ca ceea ce faceau sase primarii de sector, acum este ogligat sa faca ISMB cu o resursa umana subdimensionata . Sper sa ajunga cele trei posturi in plus pentru ISMB si sa fie scoase de urgenta la concurs pentru a fie ocupate de oameni competenti. Am mai obtinut din partea ministerului promisiunea ca se va trimite o adresa catre inspectoratele scolare ca data limita la care trebuie procesate statele de plata sa fie 10 ale fiecarei luni, adica cu patru zile inainte de data scadenta a platii salariilor ca in eventualitatea in care apar probleme punctuale la o unitate de invatamant, ele sa poata fi remediate, a adaugat sindicalistul.

Vezi si:  Servicii de calitate oferite de catre specialisti

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.