OnePlus 8T Concept: un smartphone care isi schimba culoarea in functie de situatie

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

OnePlus dezvaluie un concept de telefon bazat pe ultimul sau model, OnePlus 8T. Carcasa este, spre exemplu, capabila sa isi schimbe culoarea in timp real in functie de respiratia utilizatorului.

La doua luni de la lansarea modelului OnePlus 8T, marca chinezeasca revine din nou in atentie cu un concept de smartphone original. OnePlus 8T Concept reia aceleasi caracteristici ca ultimul nascut al constructorului insa cu o inovatie tehnologica. Carcasa telefonului isi poate modifica culoarea, trecand de la diferite nuante de albastru pana la gri argintiu, in functie de interactiunile cu utilizatorilor. Cu alte cuvinte, OnePlus arata ca nuantele se pot schimba in functie de inspiratia si expiratia unei persoane. Culoarea se schimba in egala masura si in cazul unor interactiuni, in special atunci cand utilizatorul primeste un apel telefonic.

Captarea respiratiei este realizata datorita unei tehnologii botezate mmWave. Este vorba despre un fel de radar, capabil sa captureze si trateze undele electromagnetice din apropiere. Acest procedeu ii permite telefonului mobil sa perceapa, sa localizeze obiectele din jur si sa le sesizeze miscarile.

In ceea ce priveste schimbarea culorii, tehnologia implementata de OnePLus poarta numele de Electronic Color, Material and Finish (ECMF).variatiile de culoare sunt realizate datorita unui substrat de sticla care contine oxid metalic. Expusa la diferite tensiuni generate de datele tratate, valoarea ionilor va varia si va schimba culoarea sticlei carcasei. In ceea ce priveste designul si culorile, OnePlus a declarat ca s-a inspirat de la apele termale de Pamukkale, Turcia.

Deoarece este un concept, inca nu se stie daca acest mobil se va comercializa vreodata insa ii permite constructorului sa isi dovedeasca ingeniozitatea atunci cand cauta sa dezvolte tehnologii inedite. Anul trecut, OnePlus a dezvaluit Concept One, un telefon mobil imbracat in piele, realizat in concept cu McLaren. Pentru a masca modulul foto de pe spatele telefonului mobil, nuanta sticlei era capabila sa se inchida la culoare.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.