Onidream – pentru a ne pilota visele

Onidream – pentru a ne pilota visele

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Sa adormim usor seara, sa ne trezim bine dispusi, sa ne supravegheze somnul si experimentarea viselor lucide…iata ambitia unei echipe din cadrul scolii de informatica Epitech. Aceasta masca conectata a inceput sa isi dovedeasca eficienta.

Onidream nu este decat un prototip momentan insa la a doua versiune, complet operationala ne-a fost promisa pana la sfarsitul anului 2018. Scopul acestei masti dotate cu luminite, cu casti si cu electrozi este acela de a facilita adormitul de seara, de a supraveghea somnul pe timp de noapte si de a facilita declansarea viselor lucide, de a repera unele eventuale patologii si de a asigura o trezire mai usoara dimineata. Diferite sisteme exista deja, realizand unele sau altele aceste functii dar Onidream promite ca le va indeplini pe toate.

In spatele acestui proiect ambitios se afla o echipa de studenti ai scolii de informatica Epitech, in al cincilea an, nimeni altii decat castigatorii editiei din 2017 ai EIP, un concurs al proiectelor ambitioase. Ideea, nascuta in urma cu doi ani a venit in urma unei conferinte pe tema lipsei de timp. Mai apoi, echipa s-a intrebat cum sa foloseasca durata somnului. Amplificand acest subiect, au descoperit visul lucid.

Aceasta stare bizara se refera la faptul ca o persoana viseaza dar este constienta in acelasi timp, stie ca de fapt viseaza. Fenomenul nu este atat de cunoscut insa este studiat ce ceva vreme de specialisti si a starnit deja o serie de intrebari cu privire la functionarea creierului. Toata lumea poate avea un vis lucid, copiii in special, par mai dotati in acest sens.

Vezi si:  De ce acte este nevoie pentru incheierea unui abonament mobil?

Onidream este deci o masca care recupereaza datele senzorilor – accelerometru, electrozi – pentru a stabili statistici fiabile. Gratie aplicatiei mobile, utilizatorul isi va putea sincroniza smartphone-ul cu masca prin Bluetooth si sa vizualizeze aceste date sub forma unor grafice detaliate.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.