Operatie reusita pe creier savarsita de medici romani la BRAIN Institute, postata pe Facebook!

Operatie reusita pe creier savarsita de medici romani la BRAIN Institute, postata pe Facebook!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Operatie reusita pe creierO premiera pentru medicii romani si nu numai, operatia pe creier desfasurata in cadrul clinicii BRAIN Institute a fost postata pe Facebook. Tot evenimentul a fost gazduit de Spitalul Monza, care a anuntat inainte cu o saptamana ca inregistrarea video a operatiei va fi facuta publica.

Medicul primar neurochirurg Sergiu Stoica si medicul primar ORL Bogdan Mocanu au reusit aceasta performanta! Asadar, marti, pe data de 13 iunie, ora 11 si jumatate, a fost postata filmarea pe Facebook, intr-un mediu virtual atat de “aglomerat”, cu un mesaj foarte concis.

Acest mesaj anunta ca totul s-a terminat cu bine, ca interventia neurochirurgicala a decurs extraodinar, si ca este denumita ablatie endoscopica transnazala a unui adenom hipofizar. Medicii au lucrat impreuna astfel incat rezultatele sa fie incununate cu succes.

Aceasta a fost prima transmisiune live a unei operatii de neurochirurgie, destinata nu numai curiosilor ci si specialistilor in domeniu si pacientilor. Interventia a fost executata corect, la cele mai inalte standarde, viata pacientului nu a fost pusa in pericol, si acesta a putut parasi spitalul dupa patru zile, fara a avea urme evidente ale tratamentului aplicat.

Unul din scopurile acestor operatii este sa reintegreze pacientii usor in societate si sa le acorde libertatea de a face lucrurile pe care inainte nu le vedeau ca avand un grad de dificultate redus. Astfel de transmisiuni sunt deopotriva interesante, benefice si importante pentru evolutia tehnologiei in domeniul sanatatii si nu numai!

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.