Pe urmele lui Charlotte, misterioasa fiica a lui Napoleon

Pe urmele lui Charlotte, misterioasa fiica a lui Napoleon

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Istoricul Bruno Fuligni retraseaza destinul special al lui Charlotte Chappuis, care a afirmat mereu ca este fiica naturala a lui Bonaparte.
Stim cu totii ca, in mod oficial, Napoleon Bonaparte a avut un singur fiu, pe Aiglon, cu cea de-a doua sotie, Marie Louise de Austria.

A avut si cativa copii nelegitimi, unul cu contesa poloneza Waleswska. Insa nu prea s-a discutat daca are sau nu fete. Pana la cartea publicata in aceasta primavara de catre Bruno Fuligni care ne poveste destinul unei anumite Charlotte Chappuis, nascuta in anul 1795, care a afirmat intotdeauna ca este mostenitoarea lui Napoleon Bonaparte, fapt ce i-a cauzat numeroase probleme cu autoritatile.

Viata sa pare un veritabil roman: Charlotte ar fi fost fructul unei legaturi trecatoare dintre tanarul Bonaparte, la acea vreme ofiter la garnizoana din Auxonne si Antoinette Cattin care isi vinde fara indoiala farmecele pentru a se intretine. Se spune ca ar fi avut numai putin de 20 de copii recunoscuti.

Charlotte isi petrece copilaria si adolesenta intre diferite pensionuri pentru fete, fiind in cele din urma incredintata unchiului sau, notarul Arnay-le-Duc si afla despre descedenta sa ajunsa la varsta adolescentei arunci cand mama sa ii dezvaluie numele adevaratului sau tata pe patul de moarte. Napoleon nu stia nimic despre aceasta eventuala paternitate, nu a aflat niciodata.

Odata ajunsa la varsta adulta, Charlotte a vrut sa calatoreasca spre insula Elba insa Napoleon este deja antrenat in cele mai tumultoase evenimente isorice: Waterloo, Cele 100 de zile. In 1815, la varsta de 25 de ani, Charlotte decide sa iasa din umbra, se prezinta in fata unui comandant austriac la Besancon, ii spune adevaratul nume al tatalui sau si cere protectie.

Vezi si:  Turcia isi mentine boicotul asupra Eurovisionului

Atunci cand aceasta stire ajunge la Paris, cazul devine politic: Restauratia nu isi doreste niciun mostenitor Napoleonian. In plus, Charlotte seamana izbitor cu regina mama Letizia. Considerata nebuna, este inchisa intr-un azil, redusa la tacere.

Este eliberata in cele din urma si se casatoreste cu Jacob Muller, devenind o femeie bogata si onorabila, mama a sase copii.
Ar trebui sa o credem? In orice caz, exista un dosar cu 50 de documente, gasite din intamplare…

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.