Plasele pentru insecte, accesoriul ieftin cu eficiența mare

Plasele pentru insecte, accesoriul ieftin cu eficiența mare

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

plase insecteMajoritatea oamenilor se orienteaza spre achizitia unor termopane de foarte buna calitate, care sa reziste zeci de ani fara probleme si sa izoleze bine. Putini sunt cei care acorda aceeasi importanta plaselor pentru insecte, care se dovedesc si ele a fi cel putin la fel de importante. Pe timp de vara, insectele pot fi foarte invazive, iar aceste plase termopan le tin departe. Cum se aleg, insa? Ce conteaza cu adevarat la achizitia unor plase pentru insecte.

In orice magazin online termopane exista zeci de variante de astfel de plase, care difera in functie de mai multe criterii si au o doza mai mare sau mai mica de eficienta.

Care sunt principalele criterii dupa care se diferentiaza plasele de insecte?

Conform celor de la reparatiitermopane-pvc.ro, exista 5 criterii extrem de importante care pot decide o achizitie:

  • Tipul de plasa. Exista cel putin 4 tipuri de plase de insecte, in functie de structura;
  • Modul in care este actionata. Unele plase sunt actionate pe verticala, in timp ce altele pot fi actionate pe orizontala.
  • Dimensiunea. Evident, dimensiunea conteaza foarte mult. Daca plasa de insecte este achizitionata odata cu termopanele, atunci dimensiunile vor fi cele potrivite. Daca este achizitionata ulterior dintr-un magazine de profil, trebuie sa se cunoasca cu exactitate.
  • Destinatie. Plasele pentru usi, spre exemplu, emit ceva mai multe pretentii decat cele pentru ferestre. La usi nu pot fi folosite plasele de tip rulou, deoarece sunt foarte greu de utilizat.
  • Costul. Nu in ultimul rand conteaza costul. Din fericire, plasele pentru insecte nu sunt foarte scumpe, insa daca este nevoie de mai multe, un cost mai mic poate sa fie simtit destul de mult la buzunar.
Vezi si:  Principalele avantaje în a călători folosind o autorulotă

De cate tipuri sunt plasele pentru insecte?

Desi frecvent apar noi variante, cele mai populare sunt urmatoarele:

  • Cele mobile, cu balamale. Sunt cele mai populare, deoarece ofera o flexibilitate foarte mare. Acestea sunt usor de utilizat si sunt destul de eficiente. Din pacate au nevoie de o curatare periodica si daca sunt uitate deschise sunt ineficiente.
  • Cele fixe. Marele dezavantaj este ca odata ce sunt prinse nu mai pot fi deschise. Totusi, avantajul este ca protejeaza foarte bine si sunt ieftine.
  • Cele de tip rulou. Sunt din ce in ce mai populare datorita designului elegant si a flexibilitatii. Sunt ceva mai scumpe, intr-adevar, insa sunt foarte atractive pentru actionarea usoara si a intretinerii simple.
  • Cele de tip plisee. Sunt cele mai noi tipuri de plase de tantari si se pot monta atat la usi, cat si la ferestre. Acestea sunt foarte rezistente si se pot glisa, ceea ce reprezinta un avantaj urias pentru cei care doresc sa le monteze la usi.

La alegerea plaselor de tantari este bine sa se caute materiale de o calitate cat mai buna si sa se apeleze la profesionisti pentru montare. Chiar daca montarea se face destul de usor, eficienta este data de micile reglaje pe care nu oricine le poate face.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.