Presedintele Klaus Iohannis cere o reexaminare a legii privind programul carne de porc din fermele romanesti, Parlamentului

Presedintele Klaus Iohannis cere o reexaminare a legii privind programul carne de porc din fermele romanesti, Parlamentului

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Presedintele Klaus IohannisLegea ce implica aprobarea Programului carne de porc din fermele romanesti trebuie sa instituie oarecum o schema de ajutor de stat, si in plus aceasta nu poate intra in vigoare pana la finalizarea discutiilor cu oficialii europeni. Legea este sustinuta de Liviu Dragnea, seful PSD, iar acest program este benefic pentru economia Romaniei.

Trebuie sa fie reglementate criteriile de eligibilitate precum si modul de accesare al acestui program de catre fermierii romani interesati. De asemenea, trebuie stabilit cuantumul si modul de acordare a ajutorului de stat, dar si durata aplicarii bugetului.

Legea poate intra in vigoare la trei zile de la publicare, pentru ca nu este specificat un termen exact in acest sens. Insa, articolul 19 din aceasta lege implica modificarea sau completarea schemei de ajutor de stat in mod corespunzator in conditiile in care decizia Comisiei Europene contine prevederi noi.

La data adoptarii legii nu erau inca epuizate toate procedurile legale obligatorii pentru acordarea ajutorului de stat ceea ce inseamna ca este necesara o reanalizare de catre Parlament a actului normativ. Scopul este acela de a evita orice consecinta negativa pentru beneficiari, pentru statul roman si pentru fermieri. Trebuie avut in vedere si faptul ca singura institutie ce poate decide in ceea ce priveste compatibilitatea unei legi cu normele UE este Comisia Europeana. De aceea, pentru ca ajutorul de stat pentru aprobarea programului carne de porc din fermele romaesti nu a fost autorizat de Comisia Europeana, este nevoie de o reexaminare.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.