Presedintele Klaus Iohannis dupa intalnirea cu Donald Trump se pregateste de intalnirea cu Merkel si Macron

Presedintele Klaus Iohannis dupa intalnirea cu Donald Trump se pregateste de intalnirea cu Merkel si Macron

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Merkel si MacronIn urma cu ceva timp, Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, s-a intalnit cu presedintele Statelor Unite Ale Americii, Donald Trump. Desi este o personalitate foarte contestata la nivel mondial, intalnirea dintre cei doi a fost un real succes. Insa ceea ce urmeaza este intr-adevar spectaculos. Presedintele urmeaza sa se intalneasca cu omologul sau francez, Emmanuel Macron si cu cancelarul German Angela Merkel.

Zilele de 19-21 iunie il vor “prinde” pe Klaus Iohannis in Germania in Vizita, unde se va intalni nu numai cu domna Merkel ci si cu presedintele Germaniei. In plus, va participa, pe data de 20 iunie, la Berlin, la o ceremonie de comemorare a tuturor victimelor expulzarii si refugiului, in cadrul Muzeului Istoric German.

Presedintele Romaniei va tine aici si un discurs, iar aceasta vizita are loc datorita implinirii a 50 de ani de relatii diplomatice ale ambasadelor romano-germane, da si a implinirii de 25 de ani de la semnarea acordului de parteneriat in Europa Romania-Germania.

In data de 22 si 23 iunie, Presedintele Klaus Iohannis va face vizite importante la Bruxelles, la o intalnire a tarilor europene in cadrul reuniunii de vara a Consiliului European, unde se discuta lucruri ce tin de imigranti, securitate, aparare, iesirea Marii Britanii din UE, etc. Aici se va intalni si cu omologul sau francez Emmanuel Macron, cu care va discuta despre relatiile Romania-Franta, un parteneriat strategic si alte puncte foarte importante pe agenda internationala.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.