Prezenta masiva la vot. Sectiile de votare din Diaspora au apelat la urne improvizate

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Numeroase sunt sectiile de votare din strainatate care au fost nevoite sa recurga la improvizarea unor urne dupa ce cele pregatite de personalul sectiilor au fost umplute rapid. Pana la acest moment s-au inregistrat doua astfel de cazuri.

Oamenii nu s-au asteptat nicio clipa la o asemenea avalansa de persoane venite la vot si nu s-au pregatit cu urne suplimentare. Astfel, au fost nevoiti sa ii primeasca pe oameni sa voteze si sa gaseasca rapid o solutie. S-a procedat la sigilarea urnelor respective, arhipline, de fata cu toata lumea dupa care s-a semnat un proces-verbal. Pana in prezent s-au primit doua astfel de semnalari.

Astfel, alianta USR-Plus a fost nevoita sa ceara noi urne de vot pentru romanii din Diaspora. Mii de oameni asteapta si la aceasta ora sa voteze in Diaspora. Urnele de vot sunt la propriu, neincapatoare. In Madrid s-a suspendat procesul de votare deoarece nu mai aveau unde sa introduca urnele de vot. Tensiunea este imensa in afara sectiilor de votare dupa experienta din anul 2014 cand romanii din Diaspora nu au putut sa voteze la timp.

Alianta USR-Plus este de parere ca romanii sunt pacaliti din nou deoarce se intarzie procedura de suplimentare a urnelor de vot si ca statul roman esueaza din nou in asigurarea exercitarii dretului fundamental de vot. In lipsa unor solutii oficiale trebuie sa se faca tot posibilul pentru a se evita blocarea procedurilor de vot. Procesul prin care se pune la dispozitia cetatenilor care voteaza in sectiile din Diaspora noi urne de vot trebuie sa se urgenteze pentru a se evita astfel incalcarea dreptului de vot care se pedepseste conform legii.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.