Principalele diferente dintre asigurarea RCA si Casco

Principalele diferente dintre asigurarea RCA si Casco

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

rca vs cascoAtunci cand vine vorba despre asigurarea bunurilor, cele mai populare asigurari sunt cele auto. Pe piata din Romania exista doua tipuri de asigurare auto: RCA si Casco. Desi majoritatea soferilor cunosc foarte bine detaliile legate de aceste asigurari, este bine ca diferentele dintre ele sa fie cunoscute in detaliu, in asa fel incat sa se poata analiza eficienta fiecareia.

Care sunt principalele diferente dintre o asigurare RCA si Casco

In cel mai simplu mod posibil, cei de la romasig.ro explica faptul ca o polita CASCO este polita destinata protectiei propriului autovehicul, acoperind o multime de situatii, inclusiv cele in care soferul este vinovat, in timp ce o polita RCA este cea care acopera pagubele produse tertilor, in urma unui accident auto.
Practic, cei care doresc sa fie asigurati din toate punctele de vedere, au nevoie atat de o asigurare Casco, cat si de o asigurare RCA, fiind suficient un RCA ieftin, insa ales cu foarte mare atentie.

Ce pagube acopera asigurarea RCA?

Chiar si cel mai ieftin RCA este obligat sa acopere pagubele produse de asigurat, insa doar atunci cand este vorba despre pagubele tertilor. Exista situatii in care asigurarea RCA nu acopera pagubele:

  • In situatia in care ambele autovehicule sunt ale aceluiasi proprietar;
  • in situatia in care accidentul este produs in timpul unei infractiuni.

Ce pagube acopera asigurarea CASCO?

Asigurarea CASCO este ceva mai complexa, acoperind aproape orice tip de paguba survenita la autovehiculul propriu. Astfel, sunt acoperite avariile aparute in urma unor ciocniri, rasturnari sau actiuni ale tertilor, precum si avarii provenite din evenimente naturale, precum cutremurele, inundatiile sau grindina. Chiar si furtul este acoperit, indiferent ca este vorba despre furtul intregului autovehicul sau doar despre furtul unor parti componente.

Vezi si:  Cultura de catina, reteta succesului in agricultura

Ce trebuie sa aiba in vedere orice persoana care doreste sa obtina o asigurare?

In primul rand, orice viitor asigurat trebuie sa se gandeasca foarte bine daca are nevoie de o asigurare CASCO. De regula, asigurarile CASCO sunt foarte utile in cazul in care automobilul este unul scump, insa chiar si in alte situatii poate sa reprezinte o investitie inteligenta.

In cazul asigurarii RCA, lucrurile sunt foarte simple. Dat fiind faptul ca este o asigurare obligatorie, este imperativ necesar sa se caute optiunea cea mai buna, cu pret mic si avantaje cat mai mari.

De regula, majoritatea asiguratorilor ofera aceleasi lucruri, cu mici diferente legate de relatia cu clientii si de transparenta. Este bine sa se caute un rca ieftin online de la un asigurator care ofera cat mai multe informatii, care poate oferi si alte servicii pe langa cel de asigurare si care are review-uri bune din partea altor asigurati. Nu de putine ori, in cazul unui eveniment s-au descoperit anumite probleme legate de plati si de relatia dintre asigurator si client, asadar, cel mai bine este sa se caute seriozitate.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.