Ramai productiv si conectat in timp ce lucrezi de acasa

Ramai productiv si conectat in timp ce lucrezi de acasa

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

preferateO mare parte din angajati se confrunta acum cu o situatie similara: cum ma pot adapta noului meu mediu de lucru la distanta?

Munca de acasa poate avea multe aspecte pozitive, inclusiv productivitate crescuta si fericire generala aducand totodata un nou set de provocari zilnice. Toate acestea te vor face mai fericit si te poate ajuta la urmatoarea negociere pentru a obtine un salariu brut – net mai mare.

Munca de la distanta va va testa capacitatea de adaptare. Daca sunteti constient de modul in care va apropiati de rutinele de zi cu zi, puteti trece acest test si iesi din aceasta perioada de timp cu o capacitate imbunatatita a productivitatii si de a va gestiona ziua eficient.

Pastrati o rutina consistenta dimineata

Un sentiment de normalitate este esential. Mancati un mic dejun sanatos, imbracati-va ca de obicei si parcurgeti ritualurile dvs. tipice de dimineata.

Scrieti o lista detaliata de activitati pentru fiecare zi

Oricine are copii mici, animale de companie sau o gospodarie si inevitabil veti avea intreruperi. Pentru a combate pauzele, incepeti in fiecare zi notand sarcini de facut si angajandu-va sa le finalizati. Asadar, atunci cand pisica ta nu te va lasa sa scrii alt cuvant pana nu ii dai o mangaiere, sau copilul tau va incepe sa urle pentru o gustare, la finalul zilei vei termina lista ta de activitati.

Comunicati cu colegii in timpul pauzelor

La birou sau la serviciu de acasa, ai nevoie de pauze pe parcursul zilei. Optimizati acest timp. Configurati o ora virtuala fericita, distribuiti meme-uri prin mesaje instantanee sau faceti timp sa discutati doar pe telefon timp de 10 minute. Aceasta va ajuta sa mentineti moralul ridicat si va resetati energia la putere prin acea lista de activitati.

Vezi si:  Antreprenoriatul pare ceva sexy (dacă te uiți din exterior)

Utilizati aplicatii calendar pentru pauze si ore de lucru

Este usor sa va distrageti si sa pierdeti disciplina atunci cand lucrati la mai putin de 20 de metri de locul in care mancati sau aveti emisiunile TV preferate. Concentrati-va sa va imbunatatiti abilitatile de gestionare a timpului programand pauze si respectand un calendar pentru a stabili granite.

Incercati Metoda Pomodoro. Aceasta tehnica populara de gestionare a timpului va incurajeaza sa lucrati mai inteligent, nu mai greu, planificand pauze si concentrandu-va timpul pentru eficienta maxima. Ideea este sa lucrati la intervale de 25 de minute urmate de pauze scurte, care sa conduca in succesiune la o pauza mai mare.

Metoda „Obtineti lucrurile facute” va incurajeaza sa va impliniti obiectivele mai mari in actiuni mai mici, sporind vizibilitatea dvs. in cat timp dureaza efectiv sarcinile de pe lista de a face.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.