Razboi comercial – Trump supra-taxeaza produsele chinezesti

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Razboiul dintre China si Statele Unite ale Americii este deschis in mod oficial. Donald Trump a insarcinat un reprezentat american al comertului (USTR), Robert Lighthizer, care este in egala masura reprezentantul SUA in sanul Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC), sa lanseze procedura destinata taxarii suplimnetare a unui numar mare de produse provenite in China.

In urma a doua zile de intalniri dintre Lighthizer si vice-premierul chinez Liu He, la Washington, intalniri calificate de Trup drept « oneste si constructive », procedura a fost lansata si ar trebui sa intre in vigoare de luni.

Intre timp, USA a impus mai multe taxe Chinei, care ar putea sau nu sa fie eliminate, totul depinde de ce se va intampla in timpul viitoarelor negocieri. Donald Trump a ordonat incepand cu data de 10 mai demararea proceselor de crestere a taxelor asupra unui numar mare de produse importate din China, produse evaluate la suma de 300 de miliarde de dolari (aproximativ 267 de miliarde de euro).

In ceea ce priveste China, vice-premierul Liu He a avut intotdeauna, de cand a inceput neoficial acest Razboi comercial, o pozitie ferma. Nu este de acord cu aceste taxe, le considera absurde.

De altfel, administratia Trump a inceput inca din martie 2018 sa impuna o serie de taxe suplimentare pe otelul si aluminiul importat din China. Dupa care a  a impus taxe de 25% asupra a 25 de miliarde de bunuri chinezesti. Curand, aceste drepturi de 10% au crescut pana la 25%. Totalitatea importarilor venite din China a reprezentat, in 2018, 539,5 miliarde de dolari.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.