Refuzi un loc de munca? Iti vei pierde si ajutorul social, in acest caz

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Adio trai bun, neneaca, pe banii si spatele statului pentru multe persoane de la noi din tara. Ei bine, da, se pare ca de acum inainte, cei care vor refuza un loc de munca, indiferent de motiv, se vor trezi ca li se va va anula dreptul la ajutorul social.

O prevedere care apare negru pe alb in cele mai recente modificari ce au fost aduse Legii care ii priveste pe asistatii sociali. Actul normativ a fost promulgat de catre presedintele Klaus Iohannis. In plus, cea mai mare noutate este aceea ca se va retrage ajutorul financiar chiar de la primul refuz al unei oferte de angajare, nu la al treilea, cum era pana acum.

Cum suna Modificarile Legii 416/2000

“Refuzul unui loc de munca oferit de o agentie sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca atrage dupa sine incetarea dreptului la ajutorul social. In situatia prevazuta la alin. (7), familia sau persoana in cauza are posibilitatea de a solicita un nou drept după o perioada de 12 luni de la data deciziei de incetare a dreptului la ajutorul social”, prevedere articolul 15 al Legii promulgate de seful statului.”

O alta noutate:

« Pentru sumele acordate drept ajutor social, conform prevederilor prezentei legi, una sau mai multe persoane majore apte pentru munca, raportat la cuantumul ajutorului social din familia beneficiară, au obligatia de a presta lunar, la solicitarea primarului orasului, actiuni sau lucrari de interes local ».

Vezi si:  De ce nu este bine sa iti alegi singur fotografia de profil pe Facebook

Conform datelor oferite de catre Agentia de Plati si Inspectie Sociala, se pare ca doar in luna iunie numai putin de 200.000 de romani au beneficiat de ajutor social. Statul le-a platit acestora 54 de milioane de lei. Iar marea majoritate a beneficiarilor de venit minim garantat provin din judetele Dolj, Bacau, Buzau si Teleorman.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.