Reintroducerea examenului de admitere la liceu si la facultate

Reintroducerea examenului de admitere la liceu si la facultate

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Reintroducerea examentului de admitere la liceu si la facultate se numara printre prioritatile PNL din cadrul noii sesiuni parlamentare. Un lucru care inseamna ca liberalii isi doresc modificare Legii educatiei nationale astfel incat sa se reintroduca de urgenta examenul de admitere la liceu si la facultate.

Astfel ca, in cadrul noii sesiuni parlamentare, PNL va lansa aceasta propunere in dezbatere publica urmand ca ulterior sa depuna o serie de initiative legislative printre care proiectele urmatoare: modificare legii educatiei nationale astfel incat sa se reintroduca examenul la sfarsitul clasei a VIII-a pentru admiterea la liceu precum si reintroducerea examenului pentru admiterea la facultate.

In plus, PNL propune ca numarul de consilieri scolari sa se dubleze pentru ca scolile sa poata asigura prin intermediul acestor consilieri scolari indrumarea corecta a elevilor astfel incat acestia sa urmeze cel mai bun traseu educational cu putinta. Tot in privinta educatiei, PNL are in vedere depunerea unei initiative legislative pentru ca fiecare scoala in parte sa poata beneficia de cabinete medicale dotate cu personal calificat si cu toate cele necesare. Cel putin acestea sunt declaratiile oficiale ale Ralucai Turcan, liderul deputatilor liberali.

Conform Ralucai Turcan, liberalii mai urmeaza sa sustina in Parlament ca agentii economici care se conformeaza din punct de vedere fiscal sa reuseasca sa recupereze in jur de 30-50%din impozitul pe profit. In plus, cei care isi doresc sa foloseasca o parte din acesti bani pentru bonificatii sau pentru altceva, pentru angajati spre exemplu, sa beneficieze de 20% din deducere din impozitul pe profit.

Vezi si:  Scrisoare deschisa a profesorilor catre Ministerul Educatiei

In plus, PNL intentioneaza sa propuna in Parlement eliminarea supraaccizei la combustibil si sa existe un management de tip corporatist in toate spitalele de la noi din tara. Si in aceasta sesiune parlamentara, PNL va urmari revocarea lui Liviu Dragnea.

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.