Repatriere in baza politei de asigurare valabila

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

repatriere decedatiDecesul in strainatate este o mare problema cu care firmele funerare se confrunta din ce in ce mai des. Daca in momentul in care un cetateam decidea sa paraseasca tara natala pentru a merge peste hotareavea obligatia de a incheia o asigurare medicala pe intreaga perioda in care este plecat, a asigurare care sa asigure si coturile in caz de repatriere, iata ca in ziua de azi exista putine persoane care fac acest lucru, asigurarea mediacala nefiinf una obligatorie ci optionala. Exista un acord la nivel european prin care cetatenii altui stat decedati pe teritoriul respectiv si unde nu exista posibilitatea acoperirii cheltuielilor de repatriere pot fi inmormantati pe teritoriul acelui stat. Acea inmormantare se face insa cu o cheltuialasuportata de primaria din localitatea unde a decedat persoana respectiva. In multe cazuri familiile celor decedati sunt in Romania si nu au posibilitatea de a achita aceste cheltuieli, desi exista o legea care priveste ajutoarele de urgenta. Aceste ajutoare ar trebui acordate de administratiile locale in vederea sprijinirii familiilor pentru repatriere, dar care nu se aplica de zeci de ani.

Exista numeroase cazuri de deces survenite peste hotare in fiecare an si in majoritatea dintre cazuri  familia persoanei decedate nu este pregatita pentru acoperirea cheltuielilor care apar in situatia de repatriere decedati.De asemenea, in numeroase localitati din diverse tari muncesc cetateni romani la negru, unde deseori se intampla cate o nenorocire, un accident rutier sau accidente de munca, iar decedatii sunt tineri si aici intervine iarasi problema repatrierii si a celor care vor suporta costurile. .

Pentru cei care parasesc tara exista asigurarea riscului de deces in strainatate, cu informatii aferente ce trebuie luate in considerare in momentul in care o persoana calatoreste. Si desi exista un numar mare de companii de asigurari care ofera acest serviciu, exista un numar foarte mic de persoane care se decid sa isi faca o asigurare de deces si in vederea repatrierii. Riscul unui deces in strainatate exista iar cheltuielile cu repatriere pot fi mari, in functie de tara, de localitate și de modalitatea de deces.

Incheierea unei polite de asigurari aduce dupa sine si serviciu de transport funerar international insa trebuie sa verificati daca firma de asigurari platește costul repatrierii integral și in ce conditii face acest lucru. Cand incheiati o astfel de asigurare, trebuie sa verificati  care sunt tarile incluse precum și care este plafonul maxim de despagubire.In baza intocmirii unei asigurari medicale pentru calatorii peste hotare, firma se ocupa de rezolvarea situatiei legale in caz de repatriere. Repatrierea corpului neinsufletit presupune aducerea in Romania sau in tara de rezidenta a corpului neinsufletit al Asiguratului, ca urmare a decesului survenit in urma producerii unui risc asigurat in perioada de valabilitate a politei de asigurare.

Sumele asigurate in caz de repatriere decedati Europa pentru un Asigurat sunt conform pachetului de asigurare ales, cheltuielile de repatriere fiind deduse din suma asigurata stabilita pentru cheltuieli medicale. In cazul in care persoana trecuta in nefiinta dispune de o polita de asigurare de viata, familia decedatului va beneficia de ajutor financiar din partea companiei de asigurari, astfel incat costurile suportate de familie vor fi egale cu zero. Repatrierea se va efectua gratuit de catre firma funerara, fara a se percepe nici o taxa de nici un fel familiei.  Consilierii firmei funerare sunt aceia care se vor ocupa de intocmirea dosarului precum si de decontarea directa catre compania asiguratoare. Astfel intreaga suma va fi recuperate de la firma de asigurari, nicidecum de la familia indurerata.

Detalii: https://funerare-rainbow-dorobantu.ro

Distribuie prietenilor tai aceasta informatie!

Intra si pe www.newsin.ro pentru cele mai noi stiri din tara si strainatate. Ramai la curent cu ce se intampla in Romania.